Trest za Onanův zákrok. Vedení Premier League suspendovalo sudí za hrubou chybu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trest za Onanův zákrok. Vedení Premier League suspendovalo sudí za hrubou chybu

André Onana a jeho zkrat ze závěru pondělního utkání.
André Onana a jeho zkrat ze závěru pondělního utkání.Profimedia
Vedení anglické fotbalové ligy suspendovalo trojici rozhodčích pondělního utkání Manchester United – Wolverhampton (1:0) za to, že nenařídili v nastavení penaltu za zákrok domácího brankáře Andrého Onany (27) na útočníka Sašu Kalajdžiče (26). Hlavní sudí Simon Hooper ani videorozhodčí Michael Salisbury s Richardem Westem nebudou nominováni k zápasům 2. kola Premier League. Informovala o tom agentura Reuters.

Onana v závěru duelu vyběhl na centr před bránu, místo míče ale zasáhl oběma rukama Kalajdžiče. Hooper přímo na hřišti nezapískal, faul neviděli ani jeho kolegové u videa. Podle trenéra Wolverhamptonu Garyho O'Neila se za chybný verdikt ihned po zápase omluvil šéf anglických sudích Jonathan Moss.

Statistiky utkání Manchester United – Wolves 1:0

"Moss nám řekl, že to byla jasná penalta. Nemohl uvěřit tomu, že VAR nezasáhl. Tím je to pro nás ještě těžší, na druhou stranu oceňuji, že za námi hned přišel a omluvil se," řekl na tiskové konferenci O'Neil, jenž převzal "Vlky" těsně před startem sezony po náhlé rezignaci Španěla Julena Lopeteguiho.

Salisbury dostal v krátké době už druhý trest. V dubnu chyboval při posouzení penaltového zákroku i v utkání Tottenham - Brighton.