Události Premier League: Arsenal zopakoval zatmění, Aston Villa vstoupila do boje o LM

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Události Premier League: Arsenal zopakoval zatmění, Aston Villa vstoupila do boje o LM
Útočník Aston Villy Ollie Watkins dal Newcastlu dva góly a na jeden přihrál.
Útočník Aston Villy Ollie Watkins dal Newcastlu dva góly a na jeden přihrál.Profimedia
Arsenal podruhé za sebou ztratil vedení 2:0 a sám sebe tak v boji o titul dostává pod tlak. Naopak Manchester City natáhl šňůru soutěžních vítězství na 10 a znovu cítí reálnou šanci na pátý triumf v Premier League za posledních šest let. Manchester United i přes množství zraněných opor kráčí vstříc Lize mistrů a nejlepší čtyřce se přibližuje i Aston Villa, která si smlsla na Newcastlu a z posledních osmi utkání ztratila pouhé dva body.

Bukayo Saka schoval hlavu v dlaních, Mikel Arteta sklesle kráčel od střídaček. Arsenal znovu nedokázal dotáhnout do vítězného konce zápas, v němž se rychle ujal dvougólového vedení.

Zatímco proti Liverpoolu si jej vybudoval po necelé půlhodině, na London Stadium vedl nad West Hamem 2:0 už po deseti minutách. Nakonec bral jen bod i proto, že Saka za stavu 2:1 zahodil penaltu.

Zbývající program Arsenalu
Zbývající program ArsenaluLivesport

Arsenal má sice nadále čtyřbodový náskok na Citizens, ti ale disponují zápasem k dobru a na Kanonýrech je čím dál víc znát, že se do jejich mladého týmu vkrádá napětí a nervozita z cílové rovinky titulových dostihů.

Tým Pepa Guardioly naopak jede na plné obrátky a do karet mu kromě vítězné série, jíž načal 24. února, hraje i fakt, že má z dramatických finišů bojů o ligové prvenství bohaté zkušenosti. Chleba se bude lámat příští středu na Etihad Stadium ve šlágru prvního s druhým.

Forma Manchesteru City budí respekt
Forma Manchesteru City budí respektLivesport

United se uvelebují v TOP čtyřce

Třetí Manchester United je na nejlepší cestě k tomu, aby sezonu zakončil umístěním v nejlepší čtyřce a v dalším ročníku si zahrál Ligu mistrů. Po třech ligových výhrách v řadě má na pátý Tottenham k dobru šest bodů.

United v neděli cestovali do sestupem ohroženého Nottinghamu bez zraněných obránců Raphaela Varaneho a Lisandra Martineze i nejlepšího střelce Marcuse Rashforda. I díky nadprůměrným a hlavně týmovým výkonům Bruna Fernandese a Christiana Eriksena však uspěli 2:0.

Výsledky 31. kola Premier League
Výsledky 31. kola Premier LeagueLivesport

Naopak Tottenham doma gólem v páté minutě nastavení padl s Bournemouthem a Newcastle se v Birminghamu nechal přejet Aston Villou 3:0. Jak Kohouti, tak Straky se nyní budou muset nervózně ohlížet přes rameno na nebezpečně se blížící Villans.

Svěřenci Unaie Emeryho jsou po páté výhře za sebou vzdáleni od příček, z nichž by se kvalifikovali do LM, už jen šest bodů. Španělský kouč krotí nadšení, nicméně Aston Villu s útočníkem Olliem Watkinsem hrajícím v životní formě není radno podceňovat.

Crystal Palace pod Hodgsonem pookřál

Rozhodnutí vedení Crystal Palace nahradit vyhozeného trenéra Patricka Vieiru zkušeným Royem Hodgsonem se zdá jako prozíravý tah. Londýňané pod vedením někdejšího kouče anglické reprezentace vyhráli všechny tři zápasy a nastříleli v nich devět gólů – tolik jich dali v předchozích 16 ligových zápasech od loňského listopadu do letošního března.

Šéf klubu Steve Parish netajil, že jediným Hodgsonovým úkolem je záchrana týmu v lize. A donedávna potácející se soubor se po úspěšné sérii rázem ocitl devět bodů nad sestupovým pásmem.

Eberechi Eze, který vstřelil oba góly při sobotní výhře 2:0 nad Southamptonem, při dotazu na vliv nového kouče uvedl, že Hodgson sejmul z hráčů pomyslné okovy. "Hrajeme daleko uvolněněji, s větší energií a jsme mnohem pozitivnější. To je obrovská zásluha trenéra."

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport

Hráč kola

Forma, do níž se rozehrál už jednou zmíněný Ollie Watkins, musí soupeřům Aston Villy nahánět strach. V Premier League se anglický forvard gólově prosadil ve čtyřech zápasech v řadě (dal v nich pět gólů) a v posledních 12 kláních skóroval jedenáctkrát. V aktuálním ročníku je se 14 brankami už na šestém místě tabulky nejlepších střelců, nasbíral i šest asistencí.

Odchovanec Exeteru City se od přestupu z Brentfordu do Aston Villy v roce 2020 podílel už na 52 ligových gólech. Herní i střeleckou pohodu demonstroval proti Newcastlu, jemuž dvě branky dal a na jednu přihrál. "Momentálně jsme na vlně. Když dáme první gól, je to pro soupeře obzvláště u nás ve Villa Parku hodně složité. V týmu panuje skutečná soudržnost a těšíme se na další zápasy," prohlásil Watkins pro klubový web.

Gól kola

Brighton sice na Stamford Bridge už po 13 minutách prohrával, jenže po obdržené brance začal dominovat a chaoticky působící Chelsea přejel – skóre mohlo být mnohem vyšší než 2:1 pro Racky. Jednu z mnoha jejich šancí přetavil ve vítěznou branku v 70. minutě parádní dělovkou Julio Enciso.

Paraguayský útočník, jemuž bylo v lednu teprve 19 let, si v 69. minutě navedl balon na střed hřiště a zhruba ze 30 metrů vyslal parádní projektil, kterým vymetl pavučiny v šibenici brány Kepy Arrizabalagy. Byl to Encisův druhý zásah v Premier League, v níž má odehráno zatím pouhých 11 zápasů.