United naruby. Onana čaroval, Maguire skóroval a Divadlo snů oslavovalo nečekané hrdiny

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
United naruby. Onana čaroval, Maguire skóroval a Divadlo snů oslavovalo nečekané hrdiny
Harry Maguire a André Onana děkují fanouškům za podporu.
Harry Maguire a André Onana děkují fanouškům za podporu.Profimedia
Zaplněný Old Trafford tleskal ve stoje Harrymu Maguireovi (30) a Andrému Onanovi (27). Nešlo o jakousi formu parodie, ani aplaus na rozloučenou. Divadlo snů po úterním zápase Ligy mistrů skutečně ocenilo výkon jindy až přehnaně kritizovaných fotbalistů. A nutno říct, že po zásluze. Anglický obránce totiž jedinou brankou rozhodl o vítězství Red Devils nad Kodaní, pod nějž se ostatně podepsal i kamerunský brankář, který v závěru zápasu korunoval výborný výkon chycenou penaltou.

Manchester United vynaložil na transfery Harryho Maguira a Andrého Onany přes tři a půl miliardy korun (asi 3,7). Za finančně nákladné přestupy očekávali nejen fanoušci odpovídající kvalitu, která se pozitivně projeví na hře Red Devils. Jenže realita byla, alespoň ve vnímání ochozů Old Trafford, odlišná.

Zatímco Maguire je terčem kritiky fotbalové veřejnosti už dlouho, Onana se do podobné role dostal až po přesunu na ostrovy. Z části oprávněně. United prožili nejhorší start do sezony za dlouhých 34 let a Kamerunec na tom měl lví podíl. Laciné góly, triviální chyby...

Manchester se po špatném startu herně i výsledkově zvedá.
Manchester se po špatném startu herně i výsledkově zvedá.Livesport

Anglický reprezentant je v tomto případě "nedotknutelný". Dres United totiž oblékl od úvodní minuty v aktuální sezoně čtyřikrát a čtyřikrát soubor trenéra Erika ten Haga zvítězil.

Naposledy se tak stalo v Lize mistrů proti Kodani. Maguire naskočil v základní sestavě, do které se dostal především kvůli četné marodce, už potřetí v řadě a důvěru nizozemskému kouči dokonce splatil gólem.

"Zlepšuje se v kolmých přihrávkách i vystupování, je velmi jistý v soubojích a nad soupeři dominuje," složil svému svěřenci poklonu po úterním zápase Ten Hag a vzápětí okomentoval i vítěznou branku, kterou Angličan vstřelil hlavou po centru Christiana Eriksena: "Byla to skvělá přihrávka od Eriksena, ale také velmi dobré zakončení. Ve hlavičkování je opravdu dobrý."

Spokojenost doslova zářila i ze samotného Maguirea: "Manchester United je nejsledovanějším klubem na světě. Jsem opravdu hrdý na to, jak jsem posledních 12 měsíců reagoval. Jsem moc šťastný. Dostal jsem šanci a chci tu být, abych pomohl týmu a dostal tento klub zpátky tam, kde by měl být," uvedl hrdina úterního večera.

Ve zmiňovaném duelu s dánským mistrem zazářil i Onana. Bývalý brankář Ajaxu či Interu Milán se zaskvěl třeba při tečované střele Jordana Larssona, po níž se na něj radostí sesypali spoluhráči. "Ukázal charakter. Ví, že předtím nechytal na takové úrovni, na jakou má schopnosti. Neodpovídal svým dovednostem, měl na víc. Myslím, že v sobotu (v Sheffieldu) předvedl velmi dobrý výkon a dnes také," pochvaloval si Ten Hag výkon Kamerunce, který v 97. minutě lapil švédskému útočníkovi Kodaně i pokutový kop.

"Dělám jen svou práci," pronesl po skvělém výkonu Onana a dodal: "Musíme v tom pokračovat, nikdy se nezastavit."

Manchester United – FC Kodaň 1:0