Výjimečná sezona zpečetěná oceněním. PFA vyhlásila kanonýra Haalanda hráčem roku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Výjimečná sezona zpečetěná oceněním. PFA vyhlásila kanonýra Haalanda hráčem roku
Erling Haaland získal další trofej.
Erling Haaland získal další trofej.Reuters
Útočník Manchesteru City Erling Haaland (23), který zažil snovou první sezonu v anglickém prostředí, byl v úterý vyhlášen Asociací profesionálních fotbalistů (PFA) hráčem roku.

Norský kanonýr v hlasování předstihl své spoluhráče Kevina De Bruyneho a Johna Stonese, stejně jako Martina Odegaarda a Bukaya Saku z Arsenalu či bývalého hráče Tottenhamu Harryho Kanea, který momentálně střílí góly za Bayern Mnichov.

Haaland předvedl v minulé sezoně pozoruhodné výkony, když v 53 zápasech ve všech soutěžích vstřelil 52 gólů a přispěl k cennému treblu City, které ovládlo Premier League, FA Cup i Ligu mistrů.

Rodák z anglického Leedsu dosáhl v květnu i na další ocenění, když byl vyhlášen hráčem sezony Premier League a hráčem roku podle Asociace fotbalových novinářů.

Na čtvrtý pokus se dočkal již zmiňovaný supertalent Gunners Saka, jenž byl poprvé vyhlášen Mladým hráčem roku PFA. Útočnice Aston Villy Rachel Dalyová, která se s 22 góly stala nejlepší střelkyní ženské Superligy, si zajistila ocenění Hráčka roku. Mladou hráčkou roku se stala Lauren Jamesová z Chelsea.