Výměna trenéra málem přinesla Crystal Palace ovoce, Evertonu zachránil bod Onana

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Výměna trenéra málem přinesla Crystal Palace ovoce, Evertonu zachránil bod Onana

Odsonne Edouard a Ben Godfrey v utkání 25. kola Premier League mezi Evertonem a Crystal Palace.
Odsonne Edouard a Ben Godfrey v utkání 25. kola Premier League mezi Evertonem a Crystal Palace.Profimedia
Crystal Palace vybojovalo v dohrávce 25. kola Premier League na hřišti Evertonu remízu 1:1. Orli pár hodin před úvodním výkopem vydali zprávu, v níž oznamovali, že z pozice hlavního kouče odstoupil Roy Hodgson a nahradil jej Oliver Glasner. V Goodison Parku ovšem nová tvář pouze přihlížela duelu z tribuny, a na postu trenéra hostů proto figuroval jeden z dosavadních asistentů. Karamelky díky zisku bodu alespoň na chvíli vykoukly ze sestupového pásma.

Everton – Crystal Palace 1:1

Everton čekalo už čtvrté vzájemné utkání s Crystal Palace během necelých tří měsíců. Toffees provázela špatná forma, která přispěla k tomu, že získali tři body naposledy 16. prosince, přičemž se v tabulce topili v sestupových vodách. Orli na tom ovšem nebyli o moc lépe, když po dvou prohrách po sobě měli jen pět bodů náskok na svého soupeře, kterého navíc už šestkrát v řadě neporazili.

Nepříznivou bilanci chtěl jako první utnout Odsonne Édouard, ve 12. minutě zápasu však z hranice vápna pálil přímo na připraveného Jordana Pickforda. Na druhé straně se z podobné pozice položil do voleje Abdoulaye Doucouré, jeho rána ale těsně minula levou tyč. Netrefil se ani Dominic Calvert-Lewin, když nadýchaný centr Dwighta McNeila neusměrnil hlavou do branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Crystal Palace se znovu ozvalo až v 39. minutě, kdy hlavičkoval z rohu Jean-Philippe Mateta, v cestě mu však stál na čáře stojící Ashley Young. Ve druhém poločase se jako první chtěl uvést Tyrick Mitchell, v samostatném úniku však nedokázal přelobovat zkušeného Pickforda. Everton si následně vytvořil tlak na soupeřově polovině, přesto to byli Orli, kdo rozvlnili síť.

V 66. minutě svou střelou Jordan Ayew na zadní tyč nedal Pickfordovi šanci. Na druhé straně znovu hlavičkoval Calvert-Lewin, i tentokrát však mířil vedle. Zasloužené vyrovnání týmu z Merseyside zařídíl v 84. minutě po rohovém kopu hlavičkující Amadou Onana. Everton tak trápení neprolomil a doma získal jen bod.

Tabulka Premier League