West Ham získal první posilu. Z Ajaxu přichází do Londýna mexický obránce Álvarez

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
West Ham získal první posilu. Z Ajaxu přichází do Londýna mexický obránce Álvarez
West Ham posílí Edson Álvarez.
West Ham posílí Edson Álvarez.Profimedia
Edson Álvarez (25) přestupuje z Ajaxu Amsterdam do West Hamu. Kladiváři za novou posilu zaplatí i s bonusy 41 milionů eur. Defenzivní univerzál se v Londýně upsal do roku 2028.

Ajax za dlouholetou oporu dostane základní přestupovou částku ve výši 38 milionů eur, zbytek zůstává v bonusech. Álvarez se stal druhým nejdražším Mexičanem za Hirvingem Lozanem, jenž před čtyřmi lety odešel z PSV Eindhoven do Neapole za 45 milionů eur.

"Je to pro mě velmi sentimentální okamžik v kariéře. Přestup do klubu, jako je West Ham, je pro mě a mou rodinu snem," řekl při oficiálním představení Álvarez. "Premier League je výjimečná soutěž, nejlepší liga na světě, a myslím, že s mým stylem tam zapadnu. Nyní mám vůči West Hamu a jeho rodině zodpovědnost, pro klub udělám maximum," ohlásil.

Álvarez během čtyř let za Ajax nastoupil do 147 soutěžních zápasů, v nichž třináctkrát skóroval a přidal šest asistencí. Podílel se na zisku dvou titulů a jednoho domácího poháru.

Mexický reprezentant měl do Premier League namířeno již před rokem, Ajax však nabídku Chelsea odmítl. Následně byl kandidátem pro Borussii Dortmund, ale k dohodě nedošlo.