Za Sonův obvázaný prst může potyčka se spoluhráčem. Chci se za to omluvit, přiznal křídelník PSG

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Za Sonův obvázaný prst může potyčka se spoluhráčem. Chci se za to omluvit, přiznal křídelník PSG
Son má po incidentu zatejpované prsty.
Son má po incidentu zatejpované prsty. AFP
Fotbalisté Jižní Korey na uplynulém asijském šampionátu nezvládli semifinále proti Jordánsku, kterému podlehli 0:2 a prodloužili čekání na titul o minimálně o další čtyři roky. Nevydařenému vystoupení v klíčovém zápase turnaje předcházela potyčka, při které si kapitán týmu Son Heung-min (31) poranil prst. Médiím to potvrdili zástupci jihokorejského fotbalového svazu.

Podle informací britského deníku The Sun si Son vykloubil prst při potyčce, která vypukla u večeře den před duelem s Jordánskem. K incidentu údajně došlo poté, co někteří mladší hráči týmu, včetně Lee Kang-ina z Paris Saint-Germain, odešli dřív z týmové večeře, aby mohli hrát stolní tenis.

Počínání mladších spoluhráčů se nelíbilo zkušenějším členům týmu včetně kapitána Sona. Společná večeře je totiž tradičně považována za čas, kdy se tmelí kolektiv.

Son podle nejmenovaného zdroje anglického deníku požádal spoluhráče, aby zůstali s týmem, dočkal se však jen neuctivé odpovědi. "Během několika vteřin se hádka změnila v potyčku, hráče od sebe ale relativně rychle odtrhli,” uvedl zdroj.

Jihokorejská tisková agentura Yonhap s odvoláním na člověka obeznámeného s konfliktem popsala situaci podobně a uvedla, že Son se při konfliktu rozzuřil a chytil Leeho. Mladší z dvojice ofenzivních tahounů se ho na oplátku pokusil udeřit, oba hráče tak od sebe museli odtrhnout další členové týmu.

Korejská fotbalová asociace ve středu potvrdila, že zprávy jsou pravdivé. "Stalo se to, když si někteří mladí hráči šli zahrát stolní tenis. Son Heung-min a další starší hráči s tím měli problém a pustili se s nimi do hádky. Son si při následné rozmíšce poranil prst," citovala agentura Yonhap jednoho z funkcionářů.

"Objevil se článek, že jsem měl se Sonem spor před semifinále Asijského poháru, a já se za to chci omluvit. Jsem velmi zklamaný kvůli fanouškům, kteří náš národní tým vždy podporují. Je mi to velmi líto,” řekl ke konfliktu s křídelníkem Tottenhamu Lee.

Jednatřicetiletý Son od šarvátky hraje se zatejpovanými prsty na pravé ruce. S páskou fixující pohyb odehrál semifinále Asijského poháru i první zápas po návratu do Premier League proti Brightonu. 

Výsledky Asijského šampionátu