Ligu v Saúdské Arábii si vyzkouší i Stanciu. Kapitán rumunské reprezentace posílí Damac

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ligu v Saúdské Arábii si vyzkouší i Stanciu. Kapitán rumunské reprezentace posílí Damac

Nicolae Stanciu opět mění dres.
Nicolae Stanciu opět mění dres.Profimedia
Do Saudi Pro League zamířila v poslední době celá řada globálně známých hvězd, Damac FC však žádnou z nich neulovil. Tým, který se po pěti kolech krčí na 16. místě ligové tabulky, se pokusí pozvednout kapitán rumunské reprezentace Nicolae Stanciu (30). Záložník, který v české nejvyšší soutěži oblékal dres Sparty i Slavie se na arabský poloostrov stěhuje z čínského Wu-chanu.

Třicetiletý špílmachr s minulostí v obou slavných pražských "S" strávil poslední dva roky ve službách čínského celku Wu-chan Three Towns. V první sezoně za klub nasázel deset branek, přidal k nim jedenáct asistencí a výrazně se tak podepsal pod historicky první titul. 

V aktuální sezoně rumunskému záložníkovi vyschl střelný prach. Ve 24 zápasech dal jen jeden gól, hned 12 jich ale připravil pro své spoluhráče, což z něj dělá nejlepšího nahrávače v lize. Další ale nepřidá. 

Po právě probíhajícím reprezentačním srazu, v rámci něhož narazí Rumuni na Izrael a Kosovo, se zkušený Stanciu vrátí do soutěže, kterou si krátce vyzkoušel v ročníku 2018/19, kdy absolvoval deset ligových zápasů za Al Ahli.

V klubu se navíc potká se svým starým známým z rumunské reprezentace Cosminem Controu, jenž v arabském prostředí trénuje již více než dva roky.

Stanciovy statistiky v aktuální sezoně čínské Super League.
Stanciovy statistiky v aktuální sezoně čínské Super League.Livesport