Ronaldo kraluje střelcům, jeho tým ale ztrácí na Al Hilal. Ten láme rekordy i bez Neymara

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ronaldo kraluje střelcům, jeho tým ale ztrácí na Al Hilal. Ten láme rekordy i bez Neymara
Hráči Al Hilalu dělají svým fanouškům radost.
Hráči Al Hilalu dělají svým fanouškům radost.AFP
Saúdskoarabské kluby během uplynulého roku utrácely velké peníze a investice se zatím vyplácejí především Al Hilalu. Tým vedený trenérem Jorgem Jesusem (69) sbírá i bez zraněného Neymara (32) jednu výhru za druhou, v lize jich má v řadě už 14. Nejenže tím stanovil nový rekord soutěže, který dosud držel Al Nassr, navíc má na dohled i prvenství v počtu po sobě jdoucích triumfů napříč soutěžemi, které s 27 triumfy drží velšský celek The New Saints.

Al Hilal v pondělí přehrál 2:0 Al Ettifaq a zvítězil již ve 24. soutěžním utkání v řadě. Od historického maxima ho tak dělí už pouze tři výhry. Držitelé rekordu The New Saints si primát přivlastnili díky spanilé jízdě podzimem 2016, kdy z historických záznamů vymazali počin amsterdamského Ajaxu ze sezony 1971/72 (26 výher).

Nizozemský tým má přitom na podobné série patent – v roce 1995 se zastavil na 25 výhrách v řadě. V popředí žebříčku se pohybuje i brazilská Coritiba, na kterou si před 13 lety nikdo nepřišel 24krát za sebou.

Poslední výsledky Al Hilalu.
Poslední výsledky Al Hilalu.Livesport

V Saudi Pro League Al Hilal překonal 13zápasovou sérii Al Nassru z přelomu let 2013 a 2014. Naposledy Neymar a spol. nevyhráli 21. září v lize na hřišti Damacu. Při remíze 1:1 se v dresu domácích trefou blýsknul bývalý hráč pražských klubů Slavie a Sparty Nicolae Stanciu.

Mezi 24 soutěžních úspěchů od té doby Jesusovi svěřenci přidali i tři triumfy v přípravných zápasech na druhou polovinu sezony. Série Neymarova týmu se odráží také na postavení v tabulce saúdskoarabské nejvyšší soutěže, v jejímž čele má Al Hilal sedmibodový náskok na Al Nassr. Ten má přitom ve svých řadách s 22 góly nejproduktivnějšího hráče ligy Cristiana Ronalda.

Jesusovým svěřencům se daří také v asijské Lize mistrů, v níž prošli do čtvrtfinále a o postup mezi nejlepší čtyřku si to rozdají s Al Ittihadem.

Kostru kádru Al Hilalu tvořili už dříve reprezentanti Saúdské Arábie. V nedávných měsících pak kabinu doplnili fotbalisté prověření evropskými soutěžemi. Na soupisce jsou útočník Aleksandar Mitrovič, křídelník Malcom, záložníci Sergej Milinkovič-Savič s Rúbenem Nevesem, obránci Kalidou Koulibaly a Renan Lodi či brankář Bono. Dlouhodobě není kvůli zranění k dispozici Neymar.

Tabulka Saudi Professional League.
Tabulka Saudi Professional League.Livesport