Lazio zdolalo Sassuolo a odložilo oslavy Neapole. Inter šesti góly zničil Veronu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lazio zdolalo Sassuolo a odložilo oslavy Neapole. Inter šesti góly zničil Veronu
Aktualizováno
Lazio oslavilo výhru 2:0.
Lazio oslavilo výhru 2:0.AFP
Fotbalisté Lazia ve 33. kole Serie A porazili Sassuolo 2:0 a minimálně do čtvrtka odložili neapolské mistrovské oslavy. Římský celek pět kol před koncem ztrácí na Neapol 15 bodů a teoreticky stále může tým trenéra Luciana Spallettiho o titul připravit. Inter rozstřílel Veronu 6:0 a získal důležité tři body v napínavém boji o Ligu mistrů. Vyhrála také Atalanta, která na milánský celek ztrácí dva body. Body naopak ztratil AS Řím, jenž remizoval 1:1 s Monzou. Stejným výsledkem skončil i zápas AC Milán - Cremonese. Po čtyřech zápasech se výhry dočkal Juventus. Stará dáma porazila Lecce 2:1.

Atalanta – Spezia 3:2

Atalanta porazila před vlastními fanoušky Spezii 3:2. Gólový účet zápasu otevřeli hosté, kteří se tím přiblížili k teprve druhé výhře nad celkem z Bergama v historii. Poměrně brzy se však famózním dalekonosným volejem povedlo srovnat Martenu de Roonovi a krátce po změně stran se rovněž zpoza pokutového území trefil Davide Zappacosta. Třetí ligové vítězství Atalanty v řadě pak zajistil Luis Muriel, jenž přeruši více než půlroční střelecký půst a vsítil svůj 100. gól v italské nejvyšší soutěži.

Vizitka Luise Muriela.
Vizitka Luise Muriela.Livesport

Juventus – Lecce 2:1

Juventus přerušil sérii nezdarů a porazil na svém stadionu Lecce 2:1. Skóre otevřel povedenou pumelicí z přímého kopu Leandro Paredes. Pro argentinského středopolaře, jenž se často vyznačuje svým ostrým stylem hry, se jednalo o premiérovou trefu v dresu Bianconeri. Hosté pak sice dokázali srovnat, ještě před přestávkou však rozhodl o triumfu domácích Dušan Vlahovič. Ten se v lize prosadil poprvé po téměř třech měsících.

Salernitana – Fiorentina 3:3

Fotbalisté Fiorentiny remizovali v atraktivním utkání na půdě Salernitany 3:3. Všechny góly domácích vstřelil Boulaye Dia, přičemž již ten první se zapsal do knihy rekordů Granaty. Pro Senegalce se totiž jednalo již o 13. trefu v ročníku a tolik jich žádný z jejich hráčů v rámci jedné sezony Serie A nikdy nevsítil. Hosté s Antonínem Barákem v základní sestavě však na každý zásah našli odpověď, autorem poslední branky střetnutí se stal v 84. minutě Cristiano Biraghi.

Statistiky zápasu Salernitana –⁠ Fiorentina
Statistiky zápasu Salernitana –⁠ FiorentinaOpta by StatsPerform

Sampdoria – Turín 0:2

Fotbalisté turínského FC zvítězili na půdě Sampdorie 2:0. Býci měli nad svým soupeřem herně navrch už od úvodního hvizdu, čehož ke vstřelení rozhodující branky využili ve 31. minutě, kdy se po jednom z mnoha centrů do vápna trefil Alessandro Buongiorno. Pro mladého stopera, který se již dočkal i nominace do seniorské reprezentace, se jednalo o první ligový gól v kariéře. Turín tak opět ukázal slušnou venkovní formu, na hřištích soupeřů totiž vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů. David Zima se v nominaci kvůli zranění kolene opět neobjevil.

AC Milán – Cremonese 1:1

AC Milán s Cremonese pouze remizoval 1:1. Rossoneri v prvním poločase nevyužili velkou převahu na hrací ploše ke vstřelení regulérní branky, jelikož zásah Alexise Saelemaekerse z první půle odvolal kvůli ofsajdu VAR. Ještě větší šok pro domácí však přišel v 77. minutě, kdy Le Tigri poslal do vedení David Okereke. V závěrečném nastavení ovšem dokázal vyrovnat Junior Messias, který tak rozhodl o tom, že i druhý vzájemný zápas sezony skončil nerozhodným výsledkem.

AC získalo pouze bod...
AC získalo pouze bod...AFP

Lazio – Sassuolo 2:0

Lazio se vrátilo na druhé místo tabulky poté, co porazilo Sassuolo 2:0. Agresivní úvod domácích zužitkoval Felipe Anderson již ve 14. minutě, když si skvěle zpracoval nelehký centr a pohotovou střelou překonal brankáře. Biancocelesti tak alespoň do zítřka oddálili oslavy Neapole ze zisku scudetta a po dvou porážkách v řadě se před důležitým závěrem soutěže vrátili zpět na vítěznou vlnu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Monza – AS Řím 1:1

Fotbalisté Monzy remizovali se silným AS Řím 1:1 a bodovali již v pátém utkání v řadě. Bagai sice prohrávali po chybě brankáře, kterou využil zkušený Stephan El Shaarawy, nicméně ještě do konce prvního poločasu vyrovnal svou druhou trefou v dresu Monzy Luca Caldirola. Římané tak nedokázali naplno bodovat už ve třetím duelu za sebou a do důležitého utkání s Interem budou nastupovat v pozici sedmého celku tabulky.

Verona – Inter 0:6

Inter ukončil čtyřzápasovou sérii Verony bez porážky a zvítězil na jejím hřišti 6:0. Rozhodující momenty přinesla fáze utkání mezi 31. a 37. minutou, během níž Nerazzurri skórovali hned třikrát. Jedním z úspěšných střelců byl také 37letý Edin Džeko, jenž se z posledního ligového zásahu radoval téměř na den přesně před čtyřmi měsíci. Po změně stran navíc přidal další trefu, a výrazně tak pomohl svému týmu posunout se zpět do top čtyřky. Naopak domácí nevyužili zaváhání Spezie a zůstali na sestupové 18. příčce.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport