Z dalšího turínského testu Neapol vítězně nevyšla, na gól Kvaraccheliji odpověděl Sanabria

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z dalšího turínského testu Neapol vítězně nevyšla, na gól Kvaraccheliji odpověděl Sanabria

Victor Osimhen se tentokrát za Neapol neprosadil.
Victor Osimhen se tentokrát za Neapol neprosadil.AFP
Předehrávka 28. kola Serie A mezi Neapolí a Turínem FC přinesla smírný výsledek 1:1. Zásluhu na zisku bodu pro hosty měl především brankář Vanja Milinkovič-Savič, který výtečně čelil tlaku ofenzivních tahounů úřadujícího mistra. Jeho největším vyzyvatelem byla gruzínská hvězda Chviča Kvaracchelija, jenž na něj sice našel recept, s bleskovou reakcí ovšem přispěchal Antonio Sanabria. Neapolitánci tak před vlastními diváky nenavázali na nedávný skalp Juventusu.

Neapol – Turín FC 1:1

Po čtvrt hodině našla po hrubce Karola Linettyho průniková přihrávka Kvaraccheliju, jehož ránu k tyči senzačně vyrazil Milinkovič-Savič. Tempo jedné velké příležitosti za 15 minut pokračovalo. Ve 30. minutě vypustil štiplavou přízemní dělovku Duván Zapata, také Alex Meret však prokázal kvality.

Oba mančafty byly poměrně blízko brance do šatny. Nejprve Ricardo Rodríguez z volného přímého kopu jen těsně minul levou tyč, aby následně Kvaracchelija zajímavou rybičkou přinutil k nelehkému zákroku Milinkoviče-Saviče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vlažný vstup do druhého poločasu domácím fanouškům plně vynahradila 61. minuta. Bleskový kontr Neapolitánců zakončil exkluzivním volejem ve skluzu Kvaracchelija, který se na listinu střelců zapsal potřetí v řadě.

Hosté ovšem záhy zareagovali zásluhou žolíka Sanabrii, na jehož nádherné nůžky po rohu neměl Meret nárok. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se mohl opět prosadit Kvaracchelija, jeho razantní střelu však ukázkově vytěsnil gólman piemontského družstva.

Tabulka Serie A