Cagliari opustilo zónu sestupu, v boji o záchranu uspělo i Sassuolo. Mota dal životní gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cagliari opustilo zónu sestupu, v boji o záchranu uspělo i Sassuolo. Mota dal životní gól

Aktualizováno
Eldor Shomurodov naskočil až do druhé půle, pod výhru Cagliari se ale podepsal dvěma góly.
Eldor Shomurodov naskočil až do druhé půle, pod výhru Cagliari se ale podepsal dvěma góly.Profimedia
Cagliari přestřílelo ve 28. kole Serie A Salernitanu 4:2 a opustil sestupové pásmo, celek ze Sardinie s Jakubem Janktem v základní se po čtvrtém duelu bez porážky v řadě vyšvihl na 13. příčku. V boji o záchranu uspělo i Sassuolo, které vítězstvím 1:0 nad Frosinone přerušilo sérii čtyř porážek v řadě. V souboji dvou týmů s nejlepší formou v italské lize se radoval vedoucí Inter, v Boloni zvítězil 1:0 brankou Yanna Bissecka. Monza i díky parádnímu voleji Danyho Moty veze z Janova výhru 3:2.

Cagliari –Salernitana 4:2

Ve 12. minutě unikající Lapadula obešel jak vyběhnutého gólmana, tak skluzujícího obránce a zblízka jednoduše zasunul míč do odkryté sítě. Hosté si první možnost ke skórování vypracovali až po půlhodině hry. Z úctyhodné vzdálenosti napřáhl Loum Tchaouna, jehož razantní pokus ale zlikvidoval Simone Scuffet.

Místo vyrovnání Granaty přidalo Cagliari zásluhou Gaetana ve 37. minutě druhý gól, který však kvůli ofsajdu odvolal VAR. Ofenzivního záložníka domácích to mrzet nemuselo, ještě před pauzou se uvolnil ve vápně a prostřelil Guillerma Ochou. Kouč Claudio Ranieri střelce druhé branky o přestávce vystřídal a na trávník poslal Shomurodova.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ten se zkušenostmi ověnčenému manažerovi odvděčil po šesti minutách ve hře, když do sítě dorazil vlastní ránu a zvýšil už na rozdíl tří zásahů. Salernitanu to ale nepoložilo a v 56. minutě se dočkala zaslouženého snížení, když přízemní centr zužitkoval Grigoris Kastanos. Pouhé dvě minuty nato už Granata prohrávala jen o gól.

Rohový kop totiž Antonio Candreva posadil na hlavu Giulia Maggioreho, jenž na bližší tyči procedil přes veškerou snahu Scuffeta míč za brankovou čáru. Naděje hostů na vyrovnání trvaly do 76. minuty, kdy Shomurodov opět nadvakrát překonal Ochou a definitivně zlomil jejich odpor.

Sassuolo – Frosinone 1:0

Hosté začali lépe, když na zadní tyč levačkou pálil Farès Ghedjemis, nicméně těsně netrefil. Frosinone bylo nadále nejbezpečnějším celkem, dlouho to však k ohrožení brány nevedlo. Ve 33. minutě ovšem opět zkoušel štěstí Fares Ghedjemis ranou na vzdálenější tyč, povedenější pokus musel tentokrát vyrazit gólman Andrea Consigli.

Poté se předvedli i domácí, nicméně šanci ke skórování si do konce prvního dějství nevypracovali. Po změně stran se Frosinone mohlo radovat z penalty po faulu Kristiana Thorstvedta, ale VAR penaltu odvolal. V následné akci se norský záložník ideálně otočil s míčem a vyslal přízemní dělovku na zadní tyč, na kterou neměl gólman nárok.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

O chvíli později zkoušel pěknou střelu šajtlí Andrea Pinamonti, míč se však mezi tři tyče nezatočil. Hosté s blížícím se závěrečným hvizdem postupně stupňovali tlak, což vedlo k pokutovému kopu v 90. minutě. Kaio Jorge však balon z penaltového puntíku namířil mimo bránu.

Boloňa – Inter 0:1

Přestože Simone Inzaghi šetřil několik opor, chopili se jeho svěřenci hned od úvodního hvizdu taktovky. Carlos Augusto šikovně prodloužil míč patičkou na Alexise Sáncheze, ale chilský útočník střelou na bližší tyč na Lukasze Skorupského nevyzrál. Posléze se do pokutového území vřítil Matteo Darmian, avšak svůj tvrdý projektil nedokázal namířit přesně.

Domácím dělal problém vysoký presink, kterým se Nerazzurri prezentovali. Marcus Thuram vystihl laxní rozehrávku Victora Kristiansena, z čehož mohl těžit Nicoló Barella, nicméně Skorupski mu perfektním výběhem zmenšil prostor pro zakončení. V 37. minutě si na centr Alessandra Bastoniho naběhl Bisseck a v pádu uklidil balon za záda Skorupského.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran mohla Boloňa zahrozit po průniku Lewise Fergusona z pravé strany, jeho nebezpečný střílený centr však lapil Yann Sommer. O chvíli později dal o sobě vědět také nejlepší střelec Rossoblu Joshua Zirkzee. Na hranici šestnáctky se zbavil strážce, aby vzápětí pouze smolně nastřelil svého spoluhráče Rema Freulera.

FC Janov – Monza 2:3

Úvod utkání rozkouskovaný několika fauly a lehkými zraněními sice patřil domácímu Janovu, ten si ale velkou šanci nevytvořil. První radost naopak zavládla v táboře hostů, když Andrea Colpani vracel přetažený centr před branku na Mattea Pessinu, který osamocený jednoduše hlavičkoval do sítě.

Trvalo to 10 minut hustého deště a mírného tlaku Janova, než přišel životní gól Moty. V roli asistenta stál opět Colpani, jenž našel vysokým centrem na hraně vápna právě portugalského útočníka, který fantastickou ranou přes hlavu navýšil vedení. Třetí branku mohl přidat sám Colpani, nastřelil však pouze břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Druhý poločas začal velkou smůlou vedoucí Monzy. Po rohu si totiž málem srazil míč do vlastní sítě Pablo Marí, avšak pohroma přišla o chvíli později, kdy zpětná kontrola odhalila, že bývalý stoper Arsenalu zasáhl balon rukou. Rozhodčí odpískal pokutový kop, který sice Albert Gudmundsson neproměnil, z dorážky se ovšem nemýlil.

Ještě větší radost vypukla v ochozech v 68. minutě, kdy si po náběhu do vápna zasekl míč Vitinha a přesnou ranou k levé tyči srovnal. Hosté se ale nevzdali a v 80. minutě si vzali vedení defintivně zpět, když po pěkné kombinaci dorážel do odkryté branky střídající Daniel Maldini.

Tabulka Serie A