AS Řím remizoval a na výhru v lize čeká šest kol, Juventus prohrál 1:4 s Empoli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AS Řím remizoval a na výhru v lize čeká šest kol, Juventus prohrál 1:4 s Empoli

Aktualizováno
AS proti Salernitaně bralo jen bod.
AS proti Salernitaně bralo jen bod.AFP
AS Řím remizoval v dohrávce 36. kola Serie A na vlastní půdě se Salernitanou 2:2. Trenér José Mourinho (60) pořádně promíchal základní sestavu, a to se negativně projevilo na dvou inkasovaných brankách. Vlci sice na obě dokázali zareagovat i díky střídajícímu Nemanjovi Matičovi (34). Remíza však pro ně byla málo, jelikož zůstali na sedmé příčce tabulky a jediná cesta, jak se probojovat do Ligy mistrů, povede přes vítězství v Evropské lize. Všechny body ztratil ve druhém pondělním utkání Juventus, který prohrál 1:4 s Empoli.

AS Řím – Salernitana 2:2

Promíchaná sestava Římanů nezačala utkání vůbec dobře, jelikož už ve 12. minutě inkasovala první gól. Skvělou domácí kulisu umlčel Antonio Candreva, jehož nádherným dlouhým pasem za obranu našel Lassana Coulibalyho. Italský veterán poté šikovně z první umístil míč do pravé šibenice a poslal Salernitanu do vedení.

Hosté se v prvním poločase prezentovali velmi dobrým výkonem a dlouho se jim dařilo držet Vlky na uzdě. Domácí se sice přece jen srovnání dočkali, když jen pár sekund před odchodem do kabin vstřelil po rohovém kopu gól Roger Ibaňez, ten ale nakonec nebyl uznán, protože Andrea Belotti nešťastně zahrál v pokutovém území rukou.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Po změně stran se portugalský stratég rozhodl hned pro trojité střídání, přičemž jeden z hráčů, který přišel na trávník, byl Lorenzo Pellegrini. Kapitán Vlků měl ihned prsty ve srovnávací trefě, jelikož přímým kopem zaměstnal Guillerma Ochou, jenž vyrazil míč pouze ke Stephanovi El Shaarawymu. Italský záložník to měl následně velmi jednoduché a dorážkou k pravé tyči ve 47. minutě vyrovnal.

Radost Vlků ovšem trvala pouhých sedm minut, poté se totiž dostal na kraji vápna k míči Krzysztof Piatek. Ten přesnou přihrávkou našel Boulaye Diu, který patičkou poslal Granatu opět do vedení. Římané postupem času začali tlačit na obranu hostů. Ta nakonec v 83. minutě kapitulovala, když se po rohovém kopu prosadil Matič.

Empoli – Juventus 4:1

Ještě v úvodu to s hosty vypadalo dobře, už ve 13. minutě dostali míč do sítě, když svou vlastní hlavičku do břevna dorazil za brankovou čáru Dušan Vlahovič. Srbský útočník si ale pomohl faulem, a gól tak neplatil. Vzhledem k jasné převaze hostí tak šokovala 18. minuta, kdy v jejich šestnáctce došlo k faulu a Caputo z nařízené penalty poslal domácí do senzačního vedení.

Další čára přes rozpočet Juventusu přišla jen o tři minuty později, kdy balon po rohovém kopu a skrumáži kolem malého vápna doputoval na kopačku Sebastiana Luperta, jenž bombou na přední tyč zvýšil na 2:0.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport

Nečekaný koncert v podání Azzurri pokračoval i krátce po změně stran, kdy velkého zaváhání v rozehrávce Alexe Sandra využil Jean-Daniel Akpa Akpro, potáhl míč až do šestnáctky, kde jej perfektně naservíroval Caputovi a ten střelou do prázdné brány přidal svou druhou trefu večera. V 57. minutě opět hrozilo Empoli, od ještě výraznější ostudy ovšem uchránil hosty připravený Wojciech Szczesny.

Vývoj ještě zdramatizoval pět minut před koncem řádné hrací doby přesnou střelou na přední tyč Federico Chiesa, poslední slovo ale měli opět domácí. Už v nastavení se po nepodařeném odkopu Bianconeri odrazil míč k Robertovi Piccolimu, jenž pohotovou přízemní ranou uzavřel skóre.