Bude se Bonucci soudit s Juventusem? Ve Staré dámě se snaží udržet i za pomoci právníků

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bude se Bonucci soudit s Juventusem? Ve Staré dámě se snaží udržet i za pomoci právníků

Dlouholetý kapitán Juventusu Bonucci je nyní s klubem na nože.
Dlouholetý kapitán Juventusu Bonucci je nyní s klubem na nože.Profimedia
Neobvyklou situaci musí řešit vedení Juventusu Turín, které na začátku přestupového období oznámilo zkušenému Leonardu Bonuccimu (36), že s ním pro novou sezonu nepočítá. Evropský šampion se však snaží udržet v týmu všemi dostupnými prostředky.

Na první pohled je to ve fotbalovém světě běžná věc – Turínští svému dlouholetému obránci sdělili, že si může hledat nový klub, protože není součástí plánů trenéra Massimiliana Allegriho. Bonucci si však "stojí za svým" a prostřednictvím svého právníka zaslal klubu oficiální e-mailovou žádost o navrácení do prvního týmu. Důvodem je, že fotbalista v současné době trénuje individuálně a Juventus ho vyřadil z kádru. Neúčastnil se ani předsezónního turné v USA.

Bonucci v klubu vydělává 6,5 milionu eur ročně a rád by si zahrál na mistrovství Evropy v příštím roce. Nabídky z MLS údajně odmítl a dal košem také Laziu a Fiorentině. Jeho situace rozzlobila prezidenta Italské hráčské asociace Umberta Calcagna, který v rozhovoru pro agenturu ANSA kritizoval vedení Juventusu.

Bonucci nemůže být se svou situací spokojený.
Bonucci nemůže být se svou situací spokojený.Profimedia

"Je to paradox. Bonucci byl objektivně vyloučen z týmu a trpí nezákonným zacházením, což kolektivní smlouva zakazuje. Jeho důstojnost je pošlapávána. Juventus ho musí okamžitě vrátit do týmu, protože jde o vážné profesní pochybení. Celá situace ohrožuje důležité aspekty pro hráče, jako je působení v reprezentaci," prozradil.

Turínský gigant se však brání: "Fotbalový klub Juventus důrazně potvrzuje správnost postupu vůči všem registrovaným hráčům, kteří jsou plně uznáváni a mají zaručena všechna práva stanovená v kategorii kolektivní smlouvy. Juventus je rovněž připraven v případě potřeby hájit oprávněnost svého jednání na všech příslušných fórech," uvádí se v oficiálním prohlášení, které naznačuje, že klub je v případě žaloby ze strany hráče připraven se bránit.

Jeho bilance v posledních sezonách.
Jeho bilance v posledních sezonách.Livesport

Přestože byl Bonucci v minulé sezoně kapitánem Staré dámy, nemá mezi fanoušky nejlepší pověst. Ti mu nemohou zapomenout jeho přestup do AC Milán z roku 2017. Během poločasové přestávky neúspěšného finálového zápasu s Realem Madrid se navíc údajně dostal v šatně do potyčky se spoluhráči Paulem Dybalou a Andreou Barzaglim, ačkoli tyto spekulace na své facebookové stránce vyvrátil.

O rok později se po návratu do Turína omluvil za některé své výroky a hovořil o těžkém období souvisejícím se zdravotními problémy jeho malého syna Mattea. Za Bianconeri odehrál 357 zápasů, ve kterých vstřelil 27 gólů a získal osm ligových titulů.