Desátý klub, desátá země. Bývalá hvězda Realu Madrid bude hrát v Brazílii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Desátý klub, desátá země. Bývalá hvězda Realu Madrid bude hrát v Brazílii
Na Jamese čeká nová výzva.
Na Jamese čeká nová výzva.Reuters
Kolumbijský reprezentant James Rodríguez (32) se po dubnovém odchodu z Olympiakosu upsal Sao Paulu. V sobotu to oznámil brazilský klub, jenž hraje tamní Serii A.

James Rodríguez podepsal dvouletou smlouvu s týmem, který je už jeho čtvrtým za poměrně krátké období. Poté, co v roce 2021 přestoupil na jednu sezonu do Evertonu, byl prodán do katarského Al-Rayyanu. Naposledy si pak zahrál za Olympiakos, kam zamíříl jako volný hráč.

Rodríguezův přestup do Sao Paula znamená, že od roku 2006, kdy začal svou kariéru v kolumbijském Envigadu, bude nastupovat už v desátém profesionálním klubu v desáté různé zemi.

James hrál za několik předních evropských týmů jako jsou Porto, Monako nebo Real Madrid. Na mistrovství světa 2014 získal Zlatou kopačku, když na turnaji šestkrát skóroval. S Realem dvakrát vyhrál Ligu mistrů a na kontě má také dva tituly z La Ligy. S "portskými draky" zvedl nad hlavu trofej pro vítěze Evropské ligy.

Během svého působení ve španělské metropoli byl dva roky na hostování v Bayernu Mnichov, s nímž získal dva bundesligové tituly a Německý pohár.

Statistiky hráče v posledních letech.
Statistiky hráče v posledních letech.Livesport

Další přestupy a spekulace