Vítěznou sérii AS zastavila Atalanta, Mourinhovi 100. zápas na lavičce klubu zhořkl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítěznou sérii AS zastavila Atalanta, Mourinhovi 100. zápas na lavičce klubu zhořkl

Mario Pašalič otevřel skóre zápasu.
Mario Pašalič otevřel skóre zápasu.AFP
Atalanta zvítězila na domácí půdě v utkání 31. kola Serie A nad AS Řím 3:1 a nadále živí naděje na příčky zajišťující účast v evropských pohárech. Dlouho taktikou svázaný duel gólově načal po půlhodině hry Mario Pašalič (28). Po změně stran na něj navázal kapitán Rafael Tolói (32), který i s přispěním štěstí rozhodl o tříbodovém zisku pro svůj tým. Svěřenci Josého Mourinha, jenž odtrénoval jubilejní 100. zápas za AS, tak nevyužili možnost odpoutat se od svých pronásledovatelů v honbě za účastí v příštím ročníku Ligy mistrů.

Úvod utkání nabídl především hru ve středu hřiště, první větší vzrušení tak přinesla až série centrů a rohových kopů před bránou římského klubu. Na hrací ploše se následně začalo v průběhu poločasu přiostřovat a diváci spíše než krásné akce viděli polehávání hráčů na trávníku a diskuze s hlavním rozhodčím.

První střela na bránu přišla až ve 39. minutě a hned byla gólová. Abraham ztratil míč, ten se dostal na pravé straně k Duvánu Zapatovi, který skvělým centrem našel Pašaliče, jenž zblízka nedal brankáři hostí šanci.

Utkání Atalanta – AS Řím 3:1

Fotbalisté Říma vstoupili do druhé půle o dost aktivněji, obranný val Atalanty jim ale nedovoloval žádné větší ohrožení brankáře Marca Sportiella. Domácí si poté vzali slovo a nebezpečnými protiútoky pravidelně ohrožovali pokutové území Giallorossi, na což Mourinho reagoval střídáním hned čtyř hráčů. A právě střídající Paulo Dybala mohl hned skórovat, jeho střelu ale před prázdnou bránou zablokoval obránce.

To na druhé straně se z dorážky po rohovém kopu nemýlil kapitán Tolói a navýšil vedení. AS utkání ještě v 83. minutě zdramatizovalo, Rui Patrício ale hrubkou o pár vteřin později odmítl jakékoliv naděje svého celku na bodový zisk.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport