Empoli přišlo o kouzlo domácích zápasů s Boloňou, v nastavení rozhodl Fabbian

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Empoli přišlo o kouzlo domácích zápasů s Boloňou, v nastavení rozhodl Fabbian

Zápas se rozhodl v úplném závěru.
Zápas se rozhodl v úplném závěru.AFP
Boloňa zvítězila ve 29. kole Serie A na hřišti Empoli 1:0. S jedinou brankou po vyrovnaném průběhu přispěchal až v nastaveném čase Giovanni Fabbian (21), který tak prolomil dlouhou sérii 12 zápasů napříč ligami, v nichž Rossoblu na Stadio Carlo Castellani nedokázali zvítězit. Empolesi po třetí porážce za sebou, během nichž ani jednou neskórovali, navíc odmítli možnost odpoutat se od svých pronásledovatelů ze zóny sestupu.

Empoli – Boloňa 0:1

Úvodní poločas byl na gólové šance skoupý. Největších příležitostí se hosté dočkali po rohových kopech. Nejdříve hlavičku Riccarda Calafioriho odvracel na poslední chvíli obránce M’Baye Niang, v 18. minutě potom nadvakrát zakončoval Sam Beukema, Eliu Caprieleho ovšem neprostřelil.

Vážnější příležitost Empoli přišla ve 26. minutě, kdy z hrany vápna pálil nad Szymon Žurkowski. Chvíli před koncem poločasu si ještě navedl míč na střelu Dan Ndoye, tvrdou ránu však zneškodnil Caprile.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran překvapivě hýřili aktivitou domácí, jejich pokusy ale většinou končily daleko za atletickým oválem na Stadio Carlo Castellani. Po hodině hry hledal Lewis Ferguson před brankou Jense Odgaarda, ten však na balon ve skluzu těsně nedosáhl.

Vyrovnané utkání tak na své rozuzlení čekalo až do čtvrté minuty nastavení, kdy dorážel na bližší tyč Fabbian.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Tabulka Serie A