Famózní obrat Lecce proti AC Milán zamítl verdikt sudího, Juventus přehrál Cagliari

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Famózní obrat Lecce proti AC Milán zamítl verdikt sudího, Juventus přehrál Cagliari

Aktualizováno
AC málem přišlo o všechny body.
AC málem přišlo o všechny body.AFP
AC Milán ve 12. kole Serie A remizoval na hřišti Lecce 2:2, a nevyhrál tak už čtvrtý ligový duel za sebou. Hosté přitom po první půli vedli o dvě branky, přičemž tu úvodní vsítil netypicky břichem Olivier Giroud (37). Lecce se však nevzdalo a rychlými zásahy z rozmezí 66. a 70. minuty vyrovnalo. Giallorossi pak dokonce mohli ukončit čekání na výhru trvající od 22. září, když v nastavení skóroval Roberto Piccoli (22), obrovskou radost fanoušků ale ukončil verdikt rozhodčího, který odhalil faul. Juventus doma zvítězil nad Cagliari, za nějž nastoupil i Jakub Jankto (27), 2:1 a alespoň dočasně vystoupal na vrchol ligové tabulky.

Lecce – AC Milán 2:2

Utkání pro hosty začalo nepříjemně, a to brzkým zraněním Rafaela Leaa. Hrdina úterního utkání v Lize mistrů se ze hřiště poroučel již v 10. minutě. Na vynucenou změnu zareagoval po necelé půlhodině hry nejlepším možným způsobem Giroud. Ten se uvolnil v malém vápně, kde ho přesnou přihrávkou trefil Theo Hernández, a společně tak obstarali první branku.

Ve 35. minutě vedení navýšil Tijjani Reijnders, jenž si povedenou kličkou udělal prostor, navedl si míč na penaltový puntík a přízemní střelou propálil brankáře. Stejný hráč vzápětí trefil tyč, což mohli domácí ihned potrestat, kdyby by nebylo skvostného zákroku Mikea Maignana.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí fanoušci očekávající po změně stran mohutný nápor svých oblíbenců museli být ještě chvíli zklamáni. Rossoneri dvoubrankový náskok pevně drželi až do 66. minuty a nic nenasvědčovalo dramatu. Poté je však překvapil střídající Nicola Sansone, jenž si po rohovém kopu našel míč a z bezprostřední blízkosti jej poslal pod břevno. V rozmezí čtyř minut bývalý italský reprezentant zazářil znovu, když při rychlém útoku našel přihrávkou do strany Lamecka Bandu, který zachoval klid a vstřelil svou první branku v sezoně.

Sansone mohl svůj skvělý výkon korunovat šest minut před koncem základní hrací doby, jeho hlavička však skončila na brankové konstrukci. Mizérie Milánských byla málem dokonána v nastaveném čase, když po červené kartě pro Girouda žlutočervení senzačně skórovali, podle videorozhodčího si ale pomohli faulem.

Juventus – Cagliari 2:1

Ofenzivní opory Bianconeri museli tentokrát zastoupit obránci. Nejprve se v 60. minutě prosadil hlavou Bremer, na kterého navázal o 10 minut později jeho kolega ze stoperské trojice Daniele Rugani. Jedinou kaňkou na výkonu domácích byla první obdržená branka po více než 600 minutách, i přes to se ale v neúplné tabulce vyhoupli do čela.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Cagliari s Janktem v základní sestavě sice padlo po více než měsíci, nadále ovšem balancuje na hraně sestupového pásma.

Monza – Turín 1:1

Defenziva celku z Lombardie odolávala až do 55. minuty, kdy se poprvé v sezoně prosadil hostující Ivan Ilič. O vyrovnání se ovšem o chvíli později postaral domácí hrdina Andrea Colpani, jenž si skvělými výkony vysloužil i pozvánku do italského národního týmu pro kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy. Bíločervení tak před vlastními fanoušky v lize stále neprohráli, přičemž stejným úspěchem se může pyšnit už pouze vedoucí Juventus. S nerozhodným stavem nepohnul ani David Zima, jenž se na hřiště dostal v 72. minutě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A