Salernitana dál čeká na první výhru sezony, Sassuolo zachránil dvěma zásahy Thorstvedt

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Salernitana dál čeká na první výhru sezony, Sassuolo zachránil dvěma zásahy Thorstvedt

Aktualizováno
Hrdinou utkání se stal Throstvedt.
Hrdinou utkání se stal Throstvedt.AFP
Fotbalisté Salernitany znovu nepřepsali nulu v kolonce ligových vítězství, když ve 12. kole Serie A remizovali na půdě Sassuola 2:2. K radosti kouče Filippa Inzaghiho vedli hosté už v 17. minutě o dvě branky. Do role zachránce Neroverdi se převtělil Kristian Thorstvedt (24), jenž prožil první vícególový duel od května 2021, kdy ještě v dresu Genku vsítil hattrick. Ve druhém zápase Janov porazil Veronu 1:0, jediný gól vstřelil Radu Dragusin (21).

Sassuolo – Salernitana 2:2

Domácí fanoušky však již v páté minutě zpražil dokonale načasovaným náběhem za obranu Chukwubuikem Ikwuemesi, jenž přízemní ranou otevřel skóre. Inzaghiho svěřencům se tak poprvé v sezoně podařilo vstřelit úvodní gól zápasu. Blízko vyrovnání byl vzápětí Samu Castillejo, ale proti jeho razantnímu pokusu ke vzdálenější tyči se vyznamenal zákrokem Guillermo Ochoa.

A tak udeřili znovu hosté, když si v 17. minutě Boulaye Dia zpracoval v pokutovém území povedenou průnikovku a bombou pod břevno nedal brankáři šanci. Hráči Sassuola zapnuli na plné obrátky a ještě do poločasového hvizdu dokázal snížil Thorstvedt, který z bezprostřední blízkosti doklepl míč do sítě. Andrea Pinamonti pak technickým pokusem orazítkoval pouze pravou tyč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Neroverdi pokračovali v aktivitě i po změně stran a viditelnou herní převahu zúročili v 53. minutě. Thorstvedt si naběhl na přihrávku do vápna a střelou po zemi vyrovnal svým druhým gólem v utkání na 2:2. Hostům se postupem času podařilo tlak rozmělnit a celkově bylo oproti první půli k vidění méně zajímavých akcí.

V závěrečné desetiminutovce byli blíže ke vstřelení rozdílové branky domácí, přízemní pokus Jeremyho Toljana však zneškodnil Ochoa. Tyčku v samotném závěru nastřelil Samuele Mulattieri a dorážející Domenico Berardi trefil pouze dobře postaveného Ochou.

Janov – Verona 1:0

V úvodní půlhodině hry se oba celky potýkaly s nepřesnostmi ve finální třetině hřiště. Rossoblu drželi míč častěji na kopačkách, souvislejší tlak si však vytvořit nedokázali. První vážnější situace v předbrankovém prostoru přišla až ve 43. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal k míči Caleb Ekuban a nastřelil pravou tyč.

O minutu později už se domácím podařilo rozvlnit síť, když Ridgeciano Haps šikovně poslal balon na Dragusina a ten střelou z voleje propálil bezmocného Lorenza Montipa.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit další rumunský legionář v dresu Janova George Puscas, když obdržel milimetrově přesný pas za obranu, se zakončením ale příliš dlouho otálel a jeho střela byla zablokována. Stejný hráč se po následném rohovém kopu dostal k další šanci, míč však tečoval pouze do rukavic Montipa.

Největší příležitost Hellasu měl na kopačce Filippo Terracciano, k němuž se odrazil balon po závaru ve vápně a vyrovnání viselo ve vzduchu, mladý Ital však orazítkoval pouze tyč. Neprosadil se ani Milan Djurič, jehož razantní hlavičku perfektním zákrokem vytěsnil Josep Martínez. V závěru už si Grifone i přes značnou pasivitu hubený náskok udrželi.

Tabulka Serie A