Fiorentina neměla problém se Salernitanou. Lecce vydřelo bod z penalty, Inter zničil mistra

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fiorentina neměla problém se Salernitanou. Lecce vydřelo bod z penalty, Inter zničil mistra

Aktualizováno
Fiorentina porazila Salernitanu na domácím stadionu potřetí v řadě.
Fiorentina porazila Salernitanu na domácím stadionu potřetí v řadě. AFP
Lecce ve 14. kole Serie neprolomilo sérii bez vítězství, která se po remíze s Boloňou natáhla už na devět utkání. Přesto mohou být domácí relativně spokojeni, vyrovnávacího gólu Roberta Piccoliho z penalty se totiž dočkali až v 10. minutě nastavení. Fiorentina díky skvělému úvodu, kdy už v 18. minutě vedla o dva góly, porazila Salernitanu 3:0. Antonín Barák sledoval triumf, který Fialky vynesl na pátou příčku tabulky, pouze ze střídačky. Divokou přestřelku nabídl duel mezi Udinese a Veronou, v němž se zrodila remíza 3:3. AS Řím si veze tři body ze Sassuola po výsledku 2:1 a Inter zničil Neapol na jejím hřišti 3:0.

Lecce – Boloňa 1:1

Jen pár vteřin dělilo hosty od vítězství, když vedli díky fantasticky zahranému přímému kopu Charalampose Lykogiannise. V nastavení druhé půle se ve snaze zvrátit výsledek vydal do pokutového území Rossoblu i gólman Wladimiro Falcone.

A dosáhl svého, byl totiž faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop. Tíhu okamžiku na sebe ve 100. minutě vzal dvaadvacetiletý Piccoli, jenž obral svěřence Thiaga Motty o premiérovou venkovní výhru sezony. Lecce zapsalo třetí remízu v řadě.

Fiorentina – Salernitana 3:0

Pro oba střelce úvodních rychlých branek šlo o premiérové trefy. Lucas Beltrán navíc zaznamenal vůbec první gól v Serii A, Riccardo Sottil, jenž pojišťoval výhru domácích, se zase prosadil poprvé v letošním ročníku.

Tým ze Salerna tak nenavázal na skalp Lazia z minulého kola a i nadále zůstává přilepen u dna tabulky. Fiorentina naopak potvrdila výbornou domácí bilanci se Salernitanou, když ji ve Florencii porazila potřetí v řadě.

Udinese – Verona 3:3

Svižný první poločas v Udine přinesl už v sedmé minutě nucené střídání Isaaca Successe, jehož na hrotové pozici nahradil Lorenzo Lucca. A italský forvard dokázal svého kolegu zastoupit dvěma přesnými trefami.

Přestože se jeho druhý gól na 3:2 dlouho jevil jako vítězný, v nastavení udeřil hostující Thomas Henry a bláznivý duel definitivně završil. Pro Bianconeri se jednalo už o čtvrtý domácí nerozhodný výsledek v řadě.

Sassuolo – AS Řím 1:2

V úvodu se i přes aktivitu hostů prosadil do odkryté brány bývalý hráč Gremia Matheus Henrique, po změně stran nicméně bylo střetnutí i kvůli červené kartě pro Daniela Bolocu v režii Vlků.

Tým z hlavního města spasil Paulo Dybala, jenž nejprve proměnil penaltu, a následně přihrál na vítězný gól. Družina Josého Mourinha tak vyšplhala zpět na páté místo tabulky.

Neapol – Inter 0:3

Úřadující mistr Miláňany dlouho zlobil a po trefě Mattea Politana se dokonce otřáslo břevno. Nerazzurri ovšem prokázali skvostnou formu, když ranou tureckého záložníka Hakana Calhanoglua rozhodli o výhře.

Kapitánovi týmu, který bude soupeřem Česka na Euru, na šestý zásah v ročníku nahrál Nicoló Barella, jenž po změně stran přidal gólovou pojistku. Pro hosty šlo o první výhru ve městě pod Vesuvem od ledna 2020.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport