Lazio si poradilo s oslabeným Cagliari. Pro Empoli zůstávají duely s Janovem zakleté

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio si poradilo s oslabeným Cagliari. Pro Empoli zůstávají duely s Janovem zakleté

Aktualizováno
O vítězství Lazia nad Cagliari rozhodl jediným gólem utkání Pedro.
O vítězství Lazia nad Cagliari rozhodl jediným gólem utkání Pedro.AFP
Empoli ve 14. kole Serie A potvrdilo, že FC Janov je pro něj mimořádně neoblíbeným soupeřem. Hosté si sice z přístavního města vezou remízu, nicméně nadále platí, že nad Rossoblù dokázali naposledy zvítězit v říjnu 2015. Lazio si doma poradilo s Cagliari, které hrálo od 27. minuty v oslabení. V celku poražených zůstal Jakub Jankto celý zápas jen na střídačce. V posledním sobotním utkání nejvyšší italské soutěže si AC Milán v poklidu dokráčel pro tři body proti Frosinone.

FC Janov – Empoli 1:1

Bezgólový stav jako první narušil dalekonosným pokusem domácí záložník Ruslan Malinovskij, jenž se prosadil ve druhém po sobě jdoucím zápase. Na jeho trefu však pouze několik desítek vteřin po příchodu na trávník zareagoval střídající Matteo Cancellieri.

Stejně jako ve dvou předchozích případech se tak v duelu těchto celků zrodila remíza. Empoli, které zapsalo první venkovní plichtu v aktuálním ročníku, navíc prodloužilo čekání na triumf proti sobotnímu soupeři už na osm klání v řadě. 

Lazio – Cagliari 1:0

Gólových oslav se diváci v Římě dočkali už v osmé minutě, kdy se poprvé v sezoně prosadil nestárnoucí Pedro. Hosté navíc ještě do přestávky přišli o Antoina Makoumboua, jenž si záchranným faulem na hranici vápna vysloužil červenou kartu.

Cagliari se v oslabení na vyrovnání nezmohlo a prodloužilo tak venkovní mizérii, když na hřištích soupeřů vsítilo v aktuální sezoně pouhé čtyři branky a vybojovalo na nich jen dva body. V tabulce mu patří 18., tedy první sestupová příčka.

AC Milán – Frosinone 3:1

Opatrný úvodní poločas vygradoval v jeho závěru a do té doby neviditelný Luka Jovič se dočkal vůbec prvního zásahu v červeno-černém dresu po přestupu z Fiorentiny. O rozdílovou trefu po změně stran postaral Christian Pulišič.

Hosté s teprve sedmnáctiletým Arijonem Ibrahimovičem v sestavě se dočkali jediné branky, což s úsměvem na tváři sledoval slavnější jmenovec a ikona Rossoneri Zlatan Ibrahimovič, jenž byl přítomen na tribuně zaplněného San Sira.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport