Fiorentina pojede do Plzně s prohrou v zádech, Juventusu nezlomily vaz ani četné ofsajdy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fiorentina pojede do Plzně s prohrou v zádech, Juventusu nezlomily vaz ani četné ofsajdy
Jediným úspěšným střelcem zápasu byl obránce Juventusu Federico Gatti.
Jediným úspěšným střelcem zápasu byl obránce Juventusu Federico Gatti.AFP
Juventusu dali zapomenout na špatnou ligovou formu a navzdory hned třem neuznaným trefám kvůli ofsajdu ve 31. kole Serie A porazili před vlastními fanoušky Fiorentinu 1:0. Proti čtyřzápasové šňůře bez vítězství nakročil už v 21. minutě Federico Gatti, jehož branka jako jediná platila a ukázala se jako vítězná. Fialky, které se po sezoně rozejdou s trenérem Vincenzem Italianem, ani s Antonínem Barákem v základní sestavě favorita nepřekvapily, a tak do Plzně, kde je čeká čtvrtfinálové utkání Evropské konferenční ligy, nepojedou v nejlepším rozpoložení.

Juventus – Fiorentina 1:0

Tribuny propukly v jásot už po šesti minutách, kdy se po efektním pasu za obranu trefil Weston McKennie, jeho brance ale předcházel ofsajd, a tak se skóre neměnilo. Domácí protlačili balon za záda Pietra Terracciana ještě v úvodní čtvrthodině i podruhé, krkolomná trefa Bremera ovšem neplatila ze stejného důvodu jako u jeho amerického kolegy.

Ve 21. minutě Juventus potvrdil známé pravidlo do třetice všeho dobrého a díky pohotové dorážce Gattiho po rohovém kopu se konečně ujal vedení. Po půlhodině hry se Dušan Vlahovič objevil v dráze letu zpětné hlavičky McKennieho a ačkoliv dopravil míč do branky, o gól jej stejně jako jeho dva kolegy obral zpětně odmávaný ofsajd.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce po změně stran se poprvé výrazněji projevil Barák, jeho rána doprostřed ale Wojciecha Szczesného příliš nevystrašila. Za pár desítek vteřin se mohlo opět urodit na druhé straně, když si Nikola Milenkovič málem srazil ostrý centr za vlastního gólmana, naštěstí pro Fialky však o kousek minul.

V závěrečné fázi duelu mohl Fiorentině zajistit nečekaný bod Nicolás González, jeho krásný obstřel na zadní tyč ale fantastickým skokem zlikvidoval Szczesny. La Viole se nepodařilo urvat bod ani navzdory další velké šanci v závěru, kterou neproměnil Lucas Beltrán.

Gattiho statistiky proti Fiorentině.
Gattiho statistiky proti Fiorentině.Opta by Stats Perform / AFP

Tabulka Serie A