Inter čtyřmi góly umlčel Salernitanu, Lecce nedalo počtvrté v řadě Turínu branku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter čtyřmi góly umlčel Salernitanu, Lecce nedalo počtvrté v řadě Turínu branku

Aktualizováno
Inter si se soupeřem nebral servítky.
Inter si se soupeřem nebral servítky.AFP
Milánský Inter ve 25. kole Serie A porazil na vlastním hřišti Salernitanu hladce 4:0. Osud utkání určily dvě slepené branky z rozmezí 17. a 19. minuty, přičemž na tu první přihrával Carlos Augusto (25) obligátně nohou a následně dopřál Lautarovi Martínezovi (26) možnost skórovat po bleskovém vhazování. Svěřenci Simoneho Inzaghiho, jehož bratr Filippo skončil na lavičce Granaty jen několik dnů před utkáním, tak v lize vyhráli pošesté za sebou. Ve druhém utkání Turín porazil Lecce 2:0.

Turín FC – Lecce 2:0

Předzápasové prognózy málem podlomila minela Vanji Milinkoviče-Saviče ze 13. minuty. Zkušený gólman chybně vyrazil mizerně kopnutý rohový kop a Roberto Piccoli pohotově nasměroval míč do odkryté sítě, na brankové čáře ale zasáhl obezřetný obránce Adam Masina.

Kromě toho budil v první půli vášně spíš rozhodčí Giovanni Ayroldi. Ten byl nejviditelnějším mužem na trávníku, když mnohdy předvedl až příliš benevolentní verdikt, avšak na druhou stranu udělil přísnou žlutou kartu Koffimu Djidjimu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Několik nadějných útočných akcí skončilo v úvodní půli na technických nedokonalostech Bellanovy, ten si ale zlepšil reputaci v 50. minutě. Pravý bek si narovnal balon v rohu pokutového území a přízemní křižnou ranou zaznamenal svůj premiérový zásah v barvách Granaty.

K nápravě vlastního renomé dospěl po změně stran také Milinkovič-Savič, jenž zneškodnil prudký pokus Ylbera Ramadaniho. Pro Salentini šlo o jednu z posledních příležitostí srovnat, v 70. minutě totiž Ayroldi vyloučil Pongračiče. Býci mohli využít početní převahy za několik desítek vteřin, proti hlavičce Ivana Iliče se nicméně fantasticky vytáhl Wladimiro Falcone.

Tak se v utkání pohyboval Bellanova.
Tak se v utkání pohyboval Bellanova.Opta by Stats Perform

Netrvalo však dlouho a pojistka ze vzduchu skutečně přišla, když po rohovém kopu přesně zakončoval Duván Zapata. Lecce tak prodloužilo mizernou venkovní bilanci a z Turína odjelo s prázdnou. V příštím kole přivítá 25. února vedoucí Inter, Býci se na vítězství pokusí navázat o tři dny dříve v domácím utkání s Laziem.

Inter – Salernitana 4:0

Už ve druhé minutě nebezpečně hlavičkoval Alessandro Bastoni a z dorážky nepochopitelně trefil jen tyč Marcus Thuram. Brzy nato se řítil sám na gólmana Nicoló Barella, jenž zvolil nejprudší možné zakončení.

Guillermo Ochoa nicméně vytáhl tuto dělovku na břevno, čemuž italský záložník očividně nemohl uvěřit. Totální dominanci Nerazzurri ovšem hosté nemohli dlouho ustát, což se potvrdilo krátce po odehrané čtvrthodině.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ukázkovou zarputilost prokázal na levé straně Carlos Augusto, jehož přízemní centr zužitkoval Thuram. Pro toho šlo o 10. ligovou trefu v ročníku a o poznání většímu milníku se brzy přiblížil jeho ofenzivní parťák Martínez. Přesný obstřel byl pro Argentince už 99. gólem v Serii A. Další navýšení skóre pak defenziva Granaty doslova nabídla Denzelovi Dumfriesovi, který těsně před odchodem do kabin pálil do prázdné brány.

Na řádění ofenzivněji laděných spoluhráčů se v 63. minutě pokusil navázat stoper Stefan de Vrij, proti jeho hlavičce se ale vyznamenal Ochoa. V tu chvíli už se po trávníku neproháněli elitní kanonýři Nerazzurri, jejich náhradníci ale rovněž disponovali nespornou kvalitou, což demonstroval Marko Arnautovič, kterého obral o gól jen zvednutý praporek. Regulérního zásahu se nakonec velezkušený Rakušan dočkal posledním kopem v zápase, když ho před brankou našel Dumfries.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Tabulka Serie A