Lazio nepřibrzdilo ani Lecce. Fiorentina remizovala, AC Milán si upevnil třetí místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio nepřibrzdilo ani Lecce. Fiorentina remizovala, AC Milán si upevnil třetí místo

Aktualizováno
O vítězství Lazia nad Lecce rozhodl z ojedinělé šance Felipe Anderson.
O vítězství Lazia nad Lecce rozhodl z ojedinělé šance Felipe Anderson.AFP
Lazio ve 20. kole Serie A sice herně nenadchlo, Lecce však díky trefě Felipeho Andersona z ojedinělé akce porazilo 1:0 a zapsalo čtvrtou ligovou výhru v řadě. Cagliari zvítězilo nad Boloňou díky vlastnímu gólu Riccarda Calafioriho, těsný náskok domácích pomohl v závěru uhlídat i střídající Jakub Jankto. Fiorentina zachránila bod v duelu s Udinese až v 87. minutě, Antonín Barák, s jehož jménem se skloňoval přestup do mistrovské Neapole, se na hřiště dostal na závěrečných pár minut. AC Milán přehrál AS Řím 3:1 a upevnil si třetí příčku v tabulce.

Lazio – Lecce 1:0

V úvodu se málem radoval talentovaný Gustav Isaksen. Dánský křídelník si vyměnil míč s Luisem Albertem, ale zakončil pouze do míst, kde byl Wladimiro Falcone. Na druhé straně promáchl na penaltovém puntíku Rémi Oudin a Mohamed Kaba napálil balon do Ivana Provedela.

Po následném rohovém kopu se vyšplhal nejvýše Marin Pongračič, avšak ani jeho hlavička se s úspěchem nesetkala. Tým z hlavního města ožil až po změně stran. Luis Alberto našel ve vápně osamoceného Mattiu Zaccagniho, který ale z otočky trefil pouze horní síť hostující branky.

V 58. minutě Biancocelesti defenzivní val Lecce přece jen překonali. Domácí zaskočili svého soupeře rychle vhozeným autem, Alberto přiťukl v šestnáctce míč Felipemu Andersonovi, a ten pohotově napálil balon pod břevno. Římané si pak již těsný náskok pohlídali a do tabulky si připsali další tři body.

Cagliari – Boloňa 2:1

Hned po úvodním hvizdu mohl skórovat Remo Freuler, nicméně jeho volej pozdravil pouze diváky v ochozech. Ve 24. minutě už hosté přetavili územní převahu v kýžený gól. Stefan Posch našel milimetrově přesným nákopem Riccarda Orsoliniho, jenž z ostrého úhlu přeloboval Lukasze Skorupskiho.

Boloňa ale udržela vedení jen pár minut. Andrea Petagna využil ukvapeného vyběhnutí Simoneho Scuffeta a rozvnil síť. Po přestávce hrozilo Cagliari ze standardních situací a z jedné se prosadilo. Míč z rohového kopu nedokázal odklidit Sydney van Hooijdonk a následný centr Mateusze Wietesky si srazil do vlastní sítě Calafiori.

K vyrovnání byl blízko mladý talent Giovanni Fabbian, nicméně k zakončení z malého vápna se nakonec vinou skvělého obranného zákroku Wieteska nedostal. K výhře domácího celku přispěl také Jankto, jenž nastoupil na hrací plochu v 86. minutě. Cagliari se díky zisku tří bodů udrželo nad sestupovými pozicemi.

Fiorentina – Udinese 2:2

Udine si už po čtyřech minutách vytvořilo první šanci, Walace však hlavičkoval těsně vedle tyče. V 10. minutě se již hosté radovali, Sandi Lovrič si ve vápně poradil proti přesile a prostřelil brankáře na vzdálenější tyč. Po půlhodině hry mohlo být pro Bianconeri ještě veseleji, Roberta Pereyru ovšem skvěle vychytal Pietro Terracciano. Italský brankář zachránil Fialky i ve 37. minutě, kdy vytáhl přímý volný kop Lazara Samardžiče.

Hosté nepolevili ani ve druhém poločase a hned po jeho startu mohli utéct do dvougólového vedení, Pereyrova gólová střela však byla famózně zablokována jedním z obránců. V 53. minutě zahrozily také Fialky, rána Rolanda Mandragory nicméně skončila jen v náruči Maduky Okoyeho. Tři minuty nato se již ovšem domácí mohli radovat.

Davide Faraoni ve vápně našel Lucase Beltrána, jehož hlavička usměrnila míč k levé tyči. Hosté si však vzali vedení zpět, když se náramně střelou z první trefil Florian Thauvin. V 87. minutě přišel další zvrat, když jeden z obránců hostů zahrál ve vápně rukou a domácí měli výhodu pokutového kopu. Touto šancí nepohrdl M'Bala Nzola a znovu srovnal. Obrat v nastavení mohl dokonat Giacomo Bonaventura, nastřelil však pouze pravou tyč.

AC Milán – AS Řím 3:1

V 11. minutě se domácí dostali zásluhou Yacina Adliho do vedení. Francouzský záložník si navedl míč na hranici vápna a propálil Mileho Svilara. Po půlhodině hry měli obrovskou šanci na zvýšení náskoku Rossoneri, Theo Hernández však napálil pouze brankovou konstrukci. Z následné akce mohli vyrovnat Římané. Zeki Celik mířil z hranice vápna na vzdálenější tyč, Mike Maignan se ovšem skvěle natáhl a jedovatou střelu vyrazil.

V 56. minutě se prosadil Olivier Giroud, jenž z malého vápna hlavičkou zvýšil na rozdíl dvou gólů. Římané v 69. zápas zdramatizovali, z penalty snížil Leandro Paredes. Klid do závěru utkání přinesl domácím Hernández, jenž se po hezké patičce od Girouda ocitl sám před bránou a pumelicí od břevna překonal Svilara. V poslední minutě mohl na rozdíl třídy zvýšit Kevin Zeroli, z bezprostřední blízkosti ovšem napálil pouze levou tyč.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport