Neapol vysvobodil Rrahmani, Inter si v Monze zastřílel. Janov bere potřetí v řadě jen bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol vysvobodil Rrahmani, Inter si v Monze zastřílel. Janov bere potřetí v řadě jen bod

Aktualizováno
Matteo Politano dával vyrovnávací gól Neapole v utkání se Salernitanou.
Matteo Politano dával vyrovnávací gól Neapole v utkání se Salernitanou.AFP
Neapol získala ve 20. kole Serie A teprve čtvrtý bod z posledních čtyř duelů, když doma porazila Salernitanu 2:1. Hosty dostal ve 29. minutě do vedení parádní ranou Antonio Candreva, před přestávkou ale z penalty vyrovnal Matteo Politano a obrat dokonal v nastavení Amir Rrahmani. Nejvýraznější postavou Turína při bezbrankové remíze v Janově byl brankář Vanja Milinkovič-Savič, jenž se blýskl zejména proti dalekonosnému pokusu Ruslana Malinovského. Verona si poradila s Empoli a minimálně do neděle opustila sestupové pásmo, Inter si v Monze zastřílel a po vítězství 5:1 si upevnil vedení v tabulce.

FC Janov – Turín FC 0:0

Nad stavem domácí obrany visel otazník, protože se v ní poprvé v sezoně nenacházel pilíř Radu Dragusin, jenž přestoupil do Tottenhamu. Janované se tak od úvodu hnali raději do útoku a v páté minutě zahrozili formou křižné střely Alberta Gudmundssona, kterou zneškodnil Milinkovič-Savič. Asi o čtvrt hodiny později napřáhl vyhlášený střelec z dálky Malinovskij, zkušený srbský brankář nicméně s vypětím všech sil vytlačil míč nad břevno.

Rozmrzelé fanoušky hostů pak do druhé půle navnadila alespoň nebezpečná standardní situace zakončená Duvánem Zapatou. Po změně stran se ovšem žádná ofenzivní podívaná nekonala. Janov sice dál navyšoval svůj náskok ve statistice střel na bránu, ty však v porovnání s těmi z prvního poločasu postrádaly na nebezpečnosti. Hlavička Johana Vásqueze ze 65. minuty sice potenciál změnit skóre rozhodně měla, jenže míč zamířil přímo do rukavic Milinkoviče-Saviče.

Krátce nato se projevil i do té doby nevýrazný Antonio Sanabria, ten ovšem pro změnu svou „rybičku“ mezi tři tyče nevměstnal a Josepa Martíneze tak k premiérovému zákroku nepřinutil. Znovu byl naopak v permanenci Milinkovič-Savič, který ještě více zdeptal Malinovského po Ukrajincově pumelici ze zhruba 30 metrů. Janov tedy potřetí v řadě bere v Serii A jen bod.

Neapol – Salernitana 1:1

Od úvodních minut sledovali diváci na poloprázdném stadionu poměrně vyrovnané utkání. Oba týmy se dokázaly probojovat do vápna soupeře, trápila je ovšem předfinální fáze, a do nebezpečných zakončení se tak nedostávaly. Když si ale ve 29. minutě našel míč Antonio Candreva, příliš neváhal a z velké vzdálenosti vyslal skvělou technickou ránu, která doplachtila až do pravé šibenice za marně se natahujícího brankáře Neapole.

Nepříznivém vývoji domácí donutil zvýšit aktivitu a díky faulu ve vápně dostali nabídku srovnat z pokutového kopu. Toho se ujal Matteo Politano a chladnokrevným zakončením k levé tyči poslal hráče do kabin za vyrovnaného stavu. Ve druhém dějství určoval tempo zápasu především domácí celek, který po většinu času držel míč na svých kopačkách.

Jenže jeho kombinační hra viditelně postrádala kreativní myšlenku, a tak pouze kontroloval průběh hry na útočné polovině bez většího náznaku ohrožení branky soupeře. V závěru ale hráči Neapole viditelně stupňovali tlak a v závěru nastavení se dočkali vytouženého otočení skóre. Po hektické situaci ve vápně se míč odrazil k osamocenému Rrahmanimu, který z ho bezprostřední blízkosti uklidil do sítě.

Verona – Empoli 2:1

K úspěchu v záchranářském souboji nasměroval domácí brzkou trefou Milan Djurič, jenž už ve třetí minutě využil centru Ondreje Dudy od rohového praporku. Slovenský reprezentant pak svůj výkon lehce zdevalvoval, když v závěru duelu viděl druhou žlutou kartu a podruhé od začátku prosince byl vyloučen. Azzurri ale krátkou početní převahu k vyrovnání nevyužili a se sérií osmi klání v řadě bez vítězství zůstali na předposlední příčce.

Monza – Inter 1:5

Od úvodního hvizdu Inter jasně diktoval tempo zápasu a už ve 12. minutě dostal po soupeřově ruce možnost otevřít skóre z pokutového kopu. Míč si na puntík postavil Hakan Calhanoglu a nekompromisně zakončil do levé části branky. Hosté ovšem vůbec nepolevili ve svém ofenzivním tempu a za okamžik dorazil přízemní centr skluzem na úrovni malého vápna do sítě Lautaro Martínez.

Ve 30. minutě sice domácí využili svou první šanci, ovšem hlavičce z bezprostřední blízkosti předcházel jasný ofsajd. Poté Nerazzurri ubrali na tempu a do přestávky už ke změně skóre nedošlo. Druhé dějství pokračovalo ve stejném duchu, když hosté potvrzovali roli favorita. V 60. minutě tak byl k vidění třetí gól Interu, když Calhanoglu z blízkosti využil výborné přihrávky a uklidil míč do levého dolního rohu.

Záhy se ale svěřenci trenéra Simone Inzaghiho dopustili první chyby v utkání a po faulu nabídli soupeři penaltu. Tu Matteo Pessina chladnokrevně proměnil ranou k levé tyči. Možnost skórovat z pokutového kopu dostal i na druhé straně Martínez, přízemní střelou doprostřed brány překonal gólmana soupeře. O konečném výsledku 5:1 rozhodl z protiútoku Marcus Thuram.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport