Lazio v krizi, tentokrát nestačilo na Udinese a prohrálo čtvrtý zápas v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio v krizi, tentokrát nestačilo na Udinese a prohrálo čtvrtý zápas v řadě

Lucca se raduje z úvodního zásahu zápasu.
Lucca se raduje z úvodního zásahu zápasu.AFP
Fotbalisté Udinese překvapili v dohrávce 28. kola Serie A Lazio, které na jeho půdě zdolali 2:1. Skóre zápasu otevřel krátce po změně stran Lorenzo Lucca (23), jenž se prosadil poprvé od konce minulého kalendářního roku. Přestože domácí našli odpověď jen o dvě minuty později, tak za stejný čas vrátil vedení na stranu Bianconeri Oier Zarraga (25), který se rovněž trefil poprvé od prosince 2023. Celku z hlavního města Itálie v utkání nepomohl ani fakt, že mu na lavičce scházel suspendovaný kouč Maurizio Sarri.

Lazio – Udinese 1:2

Tým z hlavního města si po ospalejším začátku vypracoval první velkou příležitost ve čtvrté minutě, kdy obránce Manuel Lazzari nastřelil pravou tyč. Domácí příznivci hnali Lazio vpřed, ale defenzivní val hostů i tak vydržel nápor, kterému čelil.

Bianconeri to měli možná o to lehčí, že se Orli až příliš často spoléhali na Cira Immobileho. Ve 35. minutě si v pokutovém území našel míč Matías Vecino, šanci ovšem nedokázal přetavit v kýženou trefu.

Statistiky utkání
Statistiky utkáníOpta by Stats Perform

Po změně stran se strhly gólové hody. Jako první se ve 47. minutě prosadili hosté poté, co Lucca využil na jedničku pobídku od Hassaneho Kamary. Hned z následující akce ale skórovalo také Lazio, i když za přispění teče od stopera Lautara Giannettiho.

Třetí gól v rozmezí čtyř minut vsítil Zarraga, jenž se prosadil přízemní střelou z hranice šestnáctky. V 58. minutě nedokázal ani napodruhé Lazzari využít obrovskou příležitost a domácím fanouškům se tak dostalo vysvětlení, proč jejich miláčci výsledkově zaostávali.

Ke konci utkání soustředili hosté všechny síly na obranu a změnu skóre už nepřipustili.

Tak se v utkání pohyboval střelec úvodní branky.
Tak se v utkání pohyboval střelec úvodní branky.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A