Mourinhův nástupce De Rossi se na lavičce AS osvědčil. Římský klub s ním prodloužil smlouvu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mourinhův nástupce De Rossi se na lavičce AS osvědčil. Římský klub s ním prodloužil smlouvu
De Rossi se ujal role hlavního trenéra AS Řím v lednu.
De Rossi se ujal role hlavního trenéra AS Řím v lednu.ANP
Daniele De Rossi (40) zůstane v roli hlavního trenéra AS Řím i v příští sezoně. Vedení italského klubu na svém webu oznámilo, že se s koučem dohodlo na prodloužení spolupráce. Někdejší kapitán týmu v lednu na lavičce vystřídal Josého Mourinha (61) a uzavřel smlouvu do června s opcí na další rok.

"Jsme rádi, že můžeme oznámit, že Daniele De Rossi bude pokračovat po této sezoně jako hlavní trenér AS Řím i v blízké budoucnosti. Pozitivní vliv, který měl na celý klub během svého krátkého působení ve funkci, mluví sám za sebe," uvedli majitelé Dan a Ryan Friedkinovi v prohlášení.

De Rossi strávil v klubu téměř celou hráčskou kariéru (2001–2019). Od lednového příchodu na lavičku s mužstvem vyhrál osm z 11 ligových zápasů a vytáhl ho z devátého místa na pátou příčku. Řím je tak na dobré cestě kvalifikovat se pro příští sezonu do Ligy mistrů.

O prodloužení angažmá klub informoval před dnešní odvetou čtvrtfinále Evropské ligy, v níž bude AS Řím hájit proti AC Milán vedení 1:0 z prvního zápasu. "Nemůžeme být šťastnější, že budeme s Danielem budovat dlouhodobý projekt. Další detaily oznámíme v příštích dnech," dodali zástupci klubu.