Máme stejný cíl. Bojujeme o druhou hvězdu, neskrývá Mchitarjan titulové ambice Interu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Máme stejný cíl. Bojujeme o druhou hvězdu, neskrývá Mchitarjan titulové ambice Interu

Hvězdou sobotního zápasu byl Henrich Mchitarjan.
Hvězdou sobotního zápasu byl Henrich Mchitarjan.AFP
Inter měl v sobotním milánském derby jasně navrch, připsal si čtvrtou ligovou výhru v řadě a v novém ročníku Serie A zůstává stoprocentní. Městský souboj s AC ovládli Nerazzurri rozdílem třídy, když zvítězili 5:1.

Úvodní gól padl v páté minutě utkání po kombinaci Marcuse Thurama, Federica Dimarca a Henricha Mchitarjana, který akci zakončil. Vítězný gól pak obstaral sedm minut před přestávkou Thuram – vše odstartoval Lautaro Martínez, přičemž gólovou asistenci přichystal Denzel Dumfries.

"Letošní sezonu jsme začali skvěle a chceme v tom pokračovat. Všichni máme stejný cíl a je jedno, kdo hraje. Trenér vybere každého, kdo v boji o druhou hvězdu ukáže maximum," řekl Mchitarjan pro DAZN.

Arménec tak naznačil mistrovské ambice, neboť druhou hvězdu dostane dres týmu s 20 mistrovskými tituly. Takovou "ozdobu" má pouze Juventus s rekordními 36 domácími trofejemi. Jednu má rovněž AC se stejným počtem 19 titulů.

Na San Siru se nedávno rozhodovalo i o finalistovi Ligy mistrů z minulé sezony, přičemž hostující trenér Stefano Pioli prohrál všech pět milánských derby s hrozivým skóre 1:12. 

"Nemyslím si, že bychom se měli našim fanouškům omlouvat. Myslíte si, že jsme chtěli dostat od Interu pět gólů? Jsme zklamaní, ale když něco neuděláte schválně, nežádáte o odpuštění," neskrýval Pioli své rozčilení.

Inter – AC Milán 5:1