Martínez dovedl Inter zpět do čela ligy. Frosinone poprvé od září venku zabralo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Martínez dovedl Inter zpět do čela ligy. Frosinone poprvé od září venku zabralo

Aktualizováno
Lautaro Martínez rozhodl jedinou brankou zápasu o výhře Interu nad Firoentinou.
Lautaro Martínez rozhodl jedinou brankou zápasu o výhře Interu nad Firoentinou.AFP
Inter ve 22. kole Serie A navázal na úspěch ve finále Superpoháru, když po návratu na ligovou scénu díky gólu Lautara Martíneze porazil Fiorentinu 1:0. Frosinone po čtyřech měsících neodešlo z venkovního ligového klání poraženo, ve Veroně hrálo 1:1. Hellas se ale z výhry neradoval, v 58. minutě vyrovnal Kaio Jorge. Lecce čekání na venkovní body naopak prodloužilo, když si z Janova veze prohru 1:2. Monza přetlačila Sassuolo 1:0 a porazila jej ve třetím vzájemném zápase v řadě. Lazio s Neapolí si rozdělily body za bezbrankovou remízu.

Fiorentina – Inter 0:1

Už v první minutě se hráči Fiorentiny mohli radovat z gólu, když se míč po chybné rozehrávce Yanna Sommera dostal až k M’Balu Nzolovi. Švýcarský brankář však předvedl skvělý zákrok, který ale nakonec nebyl potřeba, neboť zakončující hráč byl v ofsajdu. Aktivní úvod domácích pokračoval, ve 12. minutě se prosadil po uvolnění Nzola střelou mezi Sommerovy nohy. Angolan si ovšem znovu nepohlídal postavení a gól neplatil.

Byl to nakonec Martínez na druhé straně, kdo se prosadil. Kapitán Interu se prodral k centrovanému míči a usměrnil jej mezi tři tyče. Blízko ke srovnání měl Giacomo Bonaventura, jenž se šikovně uvolnil ve vápně, avšak proti jeho ráně skvěle zasáhl Sommer. Autor úvodní branky mohl další zásah přidat v úvodu druhé půle, proti přízemní ráně ale zasáhl Pietro Terracciano. Krátce po hodině hry zvýšil náskok Nerazzurri Marko Arnautovič.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hráči Interu si však nepohlídali náběh a kvůli ofsajdu gól opět neplatil. Aktivní Nzola se propracoval k velké příležitosti i ve druhé půli, Sommer se proti střelci opět vyznamenal. Švýcar poté nepředvedl jistý zákrok, když při výskoku srazil protihráče a sudí nařídil pokutový kop. K rozehrání penalty se postavil Nicolás González, jeho exekuce byla ovšem velmi nepovedená a Sommer pomalu se kutálející míč lapil.

Verona – Frosinone 1:1

Domácí byli zpočátku aktivnější, žádná z útočných snah se však nesetkala s úspěchem. Když už některá z akcí dokráčela až k zakončení, tak si s přehledem poradil Stefano Turati. Po půlhodině hry dostali Mastini zajímavou příležitost, když po faulu ve vápně zahrávali pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Duda, ale hrdinou Verony se nestal, neboť Turati vystihl směr a střelu vyrazil.

Následná dorážka Darka Lazoviče skončila pouze v boční síti. V nastavení první půle sudí přiřkl domácím druhou penaltu, k níž se postavil Suslov. Slovenský reprezentant si s nabídnutou příležitostí poradil lépe a ranou do levé šibenice otevřel skóre. Vstup do druhého poločasu vyšel lépe hráčům Frosinone, kteří sevřeli domácí v jejich vápně a v 58. minutě se dočkali vyrovnání.

Na rohový kop se vyhoupl Kaio Jorge a hlavou usměrnil míč za záda Lorenza Montipa. Zapůjčený Brazilec z Juventusu ze vzduchu zahrozil i po chvíli, tentokrát jeho pokus mířený k tyči vykopl jeden z bránících hráčů mimo. Do konce utkání si žádná ze stran nevytvořila tlak, jenž by vedl k rozhodnutí.

FC Janov – Lecce 2:1

I po 22. kole Serie A platí, že poslední venkovní bodový zisk Lecce se datuje na 11. prosince. Na Stadio Luigi Ferraris přitom Giallorossi vedli, ve 31. minutě se poprvé od začátku loňského října prosadil nejlepší týmový střelec Nikola Krstovič. Chvíli předtím ale letní posila z Dunajské Stredy neproměnila pokutový kop, což se hostům vymstilo po změně stran, kdy nejprve úchvatný přímý kop Alberta Gudmundssona dorazil do sítě Mateo Retegui a hned vzápětí rozhodl o triumfu Rossoblu Caleb Ekuban.

Monza – Sassuolo 1:0

Domácí vlétli do zápasu jako uragán a zkušený brankář Andrea Consigli měl potíže už v jeho úvodu, když dostal náročnou přihrávku a jen tak tak dokázal míč odehrát před dotírajícím útočníkem Brianzoli. Ještě v první polovině úvodního dějství však dlouholetá jednička Neroverdi kapitulovala proti hlavičce Danyho Moty, nicméně jeho radost byla předčasná, protože vstřelenému gólu předcházel ofsajd.

Gólu se Lombarďané přece jen dočkali, když Mota přihrál Andreu Colpanimu, jenž se trefil k pravé tyči. Hned po změně stran mohl vedení navýšit argentinský talent Valentín Carboni, který v pokutovém území v tutovce těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Hosté ve druhé půli hodně ubrali plyn a vypadalo to, jako kdyby ani nechtěli vyrovnat a Biancorossi v klidu kontrolovali průběh zbytku zápasu.

Lazio – Neapol 0:0

Už od úvodních minut byla bitva v hlavním městě Itálie vyrovnaná a takticky svázaná. První nebezpečnější šanci si připravil ve 14. minutě Gustav Isaksen, tvrdý projektil ale namířil nad. Diváci na Stadio Olimpico sledovali po celý první poločas spíše šachovou partii, jež nenabídla žádnou větší příležitost ani od jednoho týmu. Potvrdila to také statistika střel na bránu, která ukazovala po konci první půle na obou stranách nulu.

Ihned po změně stran ozvláštnil vyrovnané střetnutí Taty Castellanos, který si naběhl za obranu a nůžkami překonal brankáře. Gól však nemohl platit, jelikož se argentinský útočník nacházel v ofsajdu. Neapol sice držela ve druhé půli míč na kopačkách častěji než Biancocelesti, za celé utkání ovšem ani jednou nevystřelila do prostoru mezi tři tyče. Gólovou příležitost si ale nevytvořili ani domácí, a duel tak dospěl k bezbrankové remíze.

Tabulka Serie A