Milán musel otáčet utkání ve Frosinone, Boloňa se posunula na páté místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Milán musel otáčet utkání ve Frosinone, Boloňa se posunula na páté místo

Aktualizováno
AC muselo utkání otáčet.
AC muselo utkání otáčet.AFP
Frosinone prohrálo ve 23. kole Serie A s AC Milán 2:3. Hostujícího favorita přiblížila k třetí venkovní výhře v řadě hlavička Oliviera Girouda (37), jenže krátce nato srovnal z penalty Matías Soulé (20). Kmenový hráč Juventusu, jenž v průběhu zimního přestupového období odmítl přesun do Saúdské Arábie, pak po změně stran asistoval u branky, která nechala fanoušky snít o premiérovém triumfu nad Rossoneri v historii. Miláňané ovšem odpověděli stejnou mincí a vedení opět strhli na svou stranu, když se devět minut před koncem prosadil Luka Jovič (26), jenž se dostal na hřiště o pouhých několik desítek vteřin dříve.

Empoli – Janov 0:0

Po čtvrthodině hry jako první výrazněji zahrozil domácí Nicoló Cambiaghi, když s míčem na noze prošel přes značnou část hřiště. Host z Atalanty se odhodlal i ke střele, ta ovšem proletěla těsně vedle levé tyče. Úspěšnější byl na druhé straně ve 26. minutě Sabelli, jemuž se podařilo procpat po několika odrazech balon až do sítě.

Rozhodčí však během situace odhalil ofsajdové postavení a branku neuznal. Po zbytek první půle se hrálo bez větší příležitosti ke skórování, a týmy tak zamířily do šaten za nerozhodného stavu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí celek vstoupil do druhého poločasu aktivněji. Napřed si v 50. minutě naskočil na centrovaný balon Alberto Cerri, jehož hlavičku lapil Josep Martínez. Následně obdržel ve vápně přihrávku Cambiaghi, proti jeho ráně ale brankář zasahovat nemusel, jelikož se otřela o jednoho z obránců a sjela po tyči.

Po rychlém startu poločasu hra zpomalila a až v 78. minutě byli diváci svědky velké šance. Janovský Djed Spence si naskočil na centr ze strany a překonal Eliu Caprileho, který špatně vyběhl. Na brankové čáře však balon odhlavičkoval Sebastiano Luperto a zachránil svůj celek. V závěru ještě Koni De Winter obdržel druhou žlutou kartu a vzal Rossoblu poslední šanci na triumf.

Udinese – Monza 0:0

Hvězda domácích Lazar Samardžič začala utkání pouze na lavičce náhradníků, nicméně i bez něj byli domácí aktivnějším celkem. Jako první zahrozil z úhlu dlouhán Lucca, jeho ránu ovšem bez větších potíží zneškodnil gólman hostů. Italský obr pálil o chvíli později z podobné pozice znovu, ani prvotní pokus, ani následná dorážka ale neznamenaly změnu skóre.

Po parádním průniku bývalého hráče Marseille Floriana Thauvina následně zakončoval Martín Payero, jenže branku přestřelil. Brianzoli sice ovládli statistiku držení míče, přesto si v první půli nevytvořili jedinou příležitost. Naopak v závěru poločasu se znovu připomněl Lucca, jehož přízemní ránu z dálky vyrazil Michele Di Gregorio na roh.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po přestávce se obraz hry výrazně nezměnil. Friulani byli stále nebezpečnější před brankou soupeře, akorát jim chyběla přesná trefa, kterou by se odměnili za sympatický výkon. V 68. minutě měl trápení před bránou Brianzoli napravit příchod Samardžiče.

Přítomnost srbského playmakera byla hned od jeho nástupu na trávník cítit. Odchovanec Herty se stal dirigentem celé záložní řady a oživil postupem času chřadnoucí ofenzivu Bianconeri, nicméně ti se vytouženého gólu, a tudíž ani vítězství, nedočkali.

Frosinone – AC Milán 2:3

Milán sice od úvodních minut absolutně dominoval v držení míče, jeho kombinace kolem středového kruhu však nevedla k žádnému většímu nebezpečí. První střela – hned gólová, tak přišla až v 17. minutě, kdy si centr na zadní tyči našel Giroud, jenž usměrnil balon do sítě. První branka ovšem hosty ještě více utlumila, a Canarini se tak dočkali ve 24. minutě po smolné ruce Rafaela Leaa penalty.

Tu si vzal na starost Soulé a přesnou ranou k tyči ji proměnil. Ve zbytku poločasu s minimem šancí už vynikl pouze provinilec Leao, jehož centr z hranice malého vápna nasměroval za brankáře obránce Caleb Okoli, avšak Stefano Turati se natáhl a míč z jeho trajektorie nakonec vychýlil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Pohledné fotbalové momenty druhý poločas zpočátku nenabízel. O výpad z levé strany se pokusil po hodině hry Leao, defenziva ho ale obrala o míč ještě než se dostal k zakončení. A tak přišla překvapivá akce na druhé straně, když si přihrávku Soulého za obranu našel Luca Mazzitelli a ranou mezi nohama překonal gólmana.

To už AC stačilo, aby se vzchopilo a zápas otočilo. O sedm minut později tak srovnal Matteo Gabbia, kterému vracel míč před branku Giroud. Obrat pak dokonal v 81. minutě Jovič, jenž se nejlépe zorientoval v předbrankovém zmatku a prostřelil domácího gólmana.

Boloňa – Sassuolo 4:2

Ve 13. minutě Sassuolo potrestalo obrovskou hrubici Skorupského, jehož nepřesná přihrávka našla pouze Kristiana Thorstvedta, který levačkou otevřel skóre. Skvělou individuální práci s míčem poté předvedl Joshua Zirkzee, ale jeho zakončení mezi tři tyče nemířilo.

Zanedlouho se však z voleje po rohovém kopu mladý Nizozemec nemýlil a připsal si už devátý přesný ligový zásah v sezoně. O ten ho nakonec připravila teč stopera Mattii Vitiho, jemuž byl gól nakonec připsán jako vlastní. Ještě před pauzou ovšem parádně zakroutil ránu na zadní tyč Cristian Volpato a ke třem bodům byli opět blíž Neroverdi.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran na míči jasně dominovali domácí, nicméně žádné větší šance si dlouho vytvořit nedokázali. Tento problém mělo vyřešit dvojité střídání, když byli do hry vpuštěni Riccardo Orsolini a Alexis Saelemaekers. Příležitost na vyrovnání měl po rohovém kopu Riccardo Calafiori, stoper domácích ale minul.

Vyrovnávací trefa nakonec přišla přibližně čtvrt hodiny před koncem, kdy Fabbian rozvlnil síť přesnou hlavičkou. Famózní obrat dokonal kapitán Rossoblu Ferguson, jenž poslal balon přesně k pravé tyči. Na konečných 4:2 pak upravil skóre Saelemaekers.

Tabulka Serie A