Lecce v závěru snů prohloubilo mizérii Fiorentiny, rozhodlo dvěma góly v nastavení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lecce v závěru snů prohloubilo mizérii Fiorentiny, rozhodlo dvěma góly v nastavení

Lecce předvedlo neskutečný závěr.
Lecce předvedlo neskutečný závěr.AFP
Fotbalisté Lecce předvedli ve 23. kole Serie A nevídaný obrat v nastaveném čase a na vlastní půdě nakonec skolili Fiorentinu 3:2. Domácí se díky výbornému startu dostali rychle do vedení a ačkoliv Fialky po změně stran dokázaly klání otočit, poslední slovo patřilo střídajícím hráčům Giallorossi. V 90. minutě nejprve srovnal na 2:2 Roberto Piccoli (23) a ve druhé nastavené minutě dokonal otočku svým prvním gólem na seniorské úrovni obránce Patrick Dorgu (19). Domácí tak proti favorizovanému soupeři, v jehož dresu se tentokrát nepředstavil Antonín Barák (29), přerušily šestizápasovou sérii bez vítězství.

Lecce – Fiorentina 3:2

První velkou šanci utkání si připsali domácí. Nejprve z hranice malého vápna hlavičkoval do tyče Mohamed Kaba, následnou dorážku Pontuse Almqvista pak reflexivně zneškodnil Pietro Terracciano. V 10. minutě se do úniku dostal Almqvist, kterého musel riskantním skluzem zastavit Lucas Martínez Quarta.

Rozhodčí nejprve odpískal pokutový kop a obránci Fiorentiny udělil červenou kartu. Tu však po diskuzi s videorozhodčím odvolal, stejně jako penaltu a nakonec nařídil přímý kop z hranice vápna. K němu se postavil Rémi Oudin a střelou skrz zeď otevřel skóre zápasu. Giallorossi po gólu nepolevili, ve 27. minutě nastřelil NIkola Krstovič po rychlém protiútoku tyč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Fiorentina se o přestávce oklepala ze špatného prvního poločasu a už v 50. minutě dokázala vyrovnat. Rolando Mandragora si zpracoval odražený míč a skákavou střelou z 20 metrů překonal Wladimira Falconeho. Ačkoliv Fialky ani po vyrovnání soupeře nepřehrávaly, dostaly se v 68. minutě do vedení. Rozehrávku brankáře Falconeho vystihl Lucas Beltrán a srazil ji rovnou za jeho záda. V 88. minutě mohl pojistit hostující vítězství Andrea Belotti, jeho zakončení však skončilo pouze na břevně. Což ho za chvíli mohlo hodně mrzet.

V 90. minutě nedokázal odvrátit přímý kop Lecce M’Bala Nzola a Piccoli po vyhraném souboji právě s Belottim srovnal skóre. V druhé minutě nastavení navíc umístil dorážku přímo do šibenice mladík Dorgu a dokonal bleskový obrat domácích.

Tabulka Serie A