Milánský Inter už je minulostí. Lukaku se vrací do italské ligy v dresu AS Řím

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Milánský Inter už je minulostí. Lukaku se vrací do italské ligy v dresu AS Řím
Lukaku bude v Římě nastupovat s číslem 90.
Lukaku bude v Římě nastupovat s číslem 90.asroma.com
Romelu Lukaku (30) má před sebou další italské dobrodružství. S belgickým útočníkem se ani letos nepočítalo v Chelsea a řešení se tak našlo v podobě hostování v AS Řím, kluby ve čtvrtek vše oficiálně potvrdily. Podle zdrojů italských i britských médií zaplatili Vlci za hráčovo roční hostování pět milionů liber (140,3 milionu korun). Hráč kvůli přesunu přistoupil na snížení platu, který plně hradí jeho nový klub.

Zkušený střelec během týdne dorazil do hlavního města Itálie, podrobil se zdravotní prohlídce a poprvé si zatrénoval s novými spoluhráči, ve čtvrtek pak bylo vše oznámeno i oficiální cestou. Giallorossi útočníka získali na hostování, součástí dohody není opce na přestup.

"Nadchlo mě uvítání, jehož se mi dostalo ze strany klubu a fanoušků, díky tomu mám ještě větší motivaci. Jako soupeř jsem atmosféru na Stadio Olimpico velmi dobře cítil a vnímal," prohlásil Lukaku.

"Je příjemné vědět, že od dnešního dne jsem součástí AS Řím. Už jsem mluvil s majiteli a udělaly na mě dojem ambice klubu. Musíme tvrdě pracovat a růst zápas od zápasu. Já sám se nemohu dočkat, až nastoupím k prvnímu utkání," dodal.

Lukaku dříve dvakrát působil v Interu Milán a před dvěma měsíci se s ním znovu rozloučil, když nedošlo k prodloužení spolupráce. AS Řím dlouhodobě chybí zraněný Tammy Abraham, před několika dny tým posílil jiný útočník Sardar Azmoun.

V AS se Belgičan také znovu sejde s trenérem Josém Mourinhem, jehož potkal na štacích v Chelsea a Manchesteru United.

Další přestupy a spekulace