Náhrada za Nedvěda? Novým viceprezidentem Juventusu se má stát legendární Del Piero

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Náhrada za Nedvěda? Novým viceprezidentem Juventusu se má stát legendární Del Piero

Del Piero je jednou z největších ikon slavného týmu.
Del Piero je jednou z největších ikon slavného týmu.Profimedia
Chvíle radosti v jinak kontroverzemi sužované sezoně mohou zažít fanoušci Juventusu. Turínský klub totiž chystá podle listu Legendární Corriere della Sera oznámit jeden velkolepý návrat. Alessandro Del Piero (48) by se měl v blízké době stát novým viceprezidentem Staré dámy.

Juventus v aktuálním ročníku nejvyšší italské soutěže bojuje o zrušení patnáctibodového odpočtu, který mu byl udělen kvůli údajným prohřeškům bývalého vedení. Nový šéf tradičního klubu Gianluca Ferrero má ve funkci velké plány a Del Piera chce učinit viceprezidentem. Ve funkci by legendární útočník nahradil Pavla Nedvěda.

Prezident Del Pierovi telefonoval už v prosinci, kdy probíhalo vyšetřování Staré dámy, neboť věří, že právě bývalý kapitán Juventusu by mu mohl pomoci překonat problémy.

Podle vedení představuje rodák z Conegliana skvělé pojítko mezi hráčským kabinetem a vedením, velkým plusem je samozřejmě i jeho popularita mezi fanoušky. Del Piero v sobotu večer sledoval vítězství 1:0 nad Hellasem Verona. Byla to jeho teprve druhá návštěva Allianz Stadium od roku 2012, kdy z klubu odešel.

Bývalý fotbalista přijel do Turína se svým akademickým týmem z Los Angeles, kde žije. V Juventusu strávil 19 let, odehrál za něj 705 zápasů, získal šest mistrovských titulů a byl u zatím posledního vítězství Bianconeri v Lize mistrů (1995/96).

Del Piero byl v Turíně oslavován jako hrdina.
Del Piero byl v Turíně oslavován jako hrdina.Profimedia