Inter znovu nevyhrál, tentokrát padl 0:1 s Fiorentinou. Barák naskočil v závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter znovu nevyhrál, tentokrát padl 0:1 s Fiorentinou. Barák naskočil v závěru

Aktualizováno
Fiorentina získala tři body.
Fiorentina získala tři body.AFP
Fotbalisté Fiorentiny zvítězili v 28. kole Serie A na hřišti Interu Milán 1:0. Záložník Antonín Barák (28) nastoupil za hosty od 76. minuty. V dalších zápasech vyhrálo Bergamo na stadionu posledního Cremonese 3:1 a Juventus si těsně poradil s Veronou 1:0. V dresu Staré dámy se prosadil Moise Kean (23).

Cremonese – Atalanta 1:3

V úvodu zápasu odváděli skvělou práci především oba zpívající kotle fanoušků, které byly svědky lepšího startu domácích. Ti se sice snažili využít své převahy v první gól, scházela jim však kvalitní finální přihrávka. K ojedinělému zakončení se odhodlal Marco Benassi, jehož pokus do dolního rohu ale v klidu vychytal Juan Musso.

Atalanta se velmi trápila, dlouho si nevytvořila jediný náznak šance a zdálo se, že do kabin půjde bez střeleckého pokusu na bránu. To se změnilo ve 44. minutě, kdy po šťastně sraženém centru Duvána Zapaty uklidil míč do levého dolního rohu osamocený De Roon.

Atalanta si vytvořila více gólových příležitostí.
Atalanta si vytvořila více gólových příležitostí.Opta by Stats Perform

Po změně stran se Bergamo snažilo zvýraznit své vedení, když přízemní střelu střídajícího Ademoly Lookmana musel skvělým zákrokem vyrážet Marco Carnesecchi. Pak už ale začalo mít navrch opět Cremonese, které bylo za svou snahu odměněno nařízeným pokutovým kopem po hře rukou Rafaela Toloie. Penaltu ranou doprostřed proměnil Ciofani.

Na nepříznivý vývoj zareagoval hostující kouč střídáními, když na hřiště poslal i dánský objev Rasmuse Höjlunda, jenž důvěru splatil záhy. Höjlund totiž v 73. minutě našel po skvělé individuální akci svým pasem Bogu, který doklepl míč do sítě. Trefa 26letého reprezentanta Pobřeží slonoviny hosty uklidnila. Jejich pohodu dokreslila i závěrečná akce zápasu, kdy po chybě obrany zakončoval sérii krátkých přihrávek do prázdné brány Lookman.

Inter – Fiorentina 0:1

Hrdinou duelu se stal Giacomo Bonaventura, jenž v 53. minutě hlavou dorazil míč do odkryté sítě a radoval se z gólu poprvé od začátku listopadu. Krásný dárek k 79. narozeninám v podobě tří bodů tak dostala legenda klubu z Florencie Giancarlo Antognoni, muž s nejvíce odehranými zápasy ve fialovém dresu v historii. Obrovskou minelou k tomu přispěl i útočník domácích Romelu Lukaku, který za nerozhodného stavu minul míč před prázdnou bránou. Antonín Barák naskočil na trávník v 76. minutě.

Inter Milán je v krizi.
Inter Milán je v krizi.Livesport

Juventus – Verona 1:0

Juventus si poradil s Veronou 1:0 a dalším tříbodovým ziskem dostal pod tlak konkurenty v boji o evropské poháry. Duel měl takřka totožný průběh jako v podzimním vzájemném střetnutí, neboť také tentokrát překonal poctivě bránícího soupeře jedinou trefou po změně stran Kean. Díky jeho zásahu Bianconeri oslavili páté soutěžní vítězství v řadě, hosté naopak zůstali přikováni na sestupové 18. příčce.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport