Bez Osimhena to nejde. Lídr z Neapole utrpěl debakl, doma prohrál 0:4 s AC Milán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bez Osimhena to nejde. Lídr z Neapole utrpěl debakl, doma prohrál 0:4 s AC Milán

Aktualizováno
AC proti lídrovi uspělo čtyřikrát.
AC proti lídrovi uspělo čtyřikrát.AFP
Vedoucí Neapol překvapivě utrpěla ve 28. kole Serie A na domácí půdě debakl 0:4 s úřadujícím mistrem AC Milán. Tým z jihu Itálie má v čele tabulky i tak výrazný náskok 16 bodů před Laziem Řím.

Boloňa – Udinese 3:0

Domácí fanoušci ještě nestihli dojíst poslední sousto nedělního oběda a už mohli slavit první gól. Ve třetí minutě se totiž Posch odhodlal k dalekonosné střele, jež k radosti zaplněných tribun skončila v horní části branky Le Zebrette.

O devět minut později chybovalo Udinese na půli hřiště při zakládání útoku, čehož využil Moro, který si následně navedl míč k hranici velkého vápna, kde vymíchal defenzivu hostů a povedenou přízemní střelou pojistil vedení celku z regionu Emilia-Romagna. Bianconeri dva inkasované góly konečně vybudily k útočné aktivitě a ve zbytku první půle byli lepší než jejich soupeř, žádnou ze svých šancí však neproměnili.

Boloňa byla v zápase efektivní.
Boloňa byla v zápase efektivní.Opta by Stats Perform

Udinese pokračovalo v nastoleném tempu i po změně stran, nicméně opět to byli domácí, kteří udeřili. Moro se skvěle zbavil zadáka hostí a přenechal míč Musovi Barrowovi, jenž ho nekompromisně uklidil k tyči. Chvíli nato mohl gambijský útočník přidat i další přesný zásah, jeho pokus však lehce přeletěl břevno branky Friulani.

Hráče z nejsevernějšího města italské nejvyšší soutěže inkasovaný gól definitivně srazil na kolena, jelikož utnul i poslední naděje na zisk bodu, což se projevilo i v poklesu útočné aktivity.

Monza – Lazio 0:2

Jako první zahrozili ve 12. minutě Orli, když projektil Pedra z hranice pokutového území zamířil pouze těsně nad břevno. O pouhou minutu později se po nedomluvě hráčů Brianzoli v blízkosti vlastní branky ocitl míč opět u Pedra, španělský záložník se napodruhé již nemýlil a poslal Lazio do vedení.

Příležitost k vyrovnání se Lombarďanům naskytla v 19. minutě, Stefano Sensi však svoji střelu hlavou mezi tři tyče nenasměroval. Krátce po půlhodině hry zakončovali bíločervení opět ze vzduchu, hlavičku Andrey Petagny vytěsnil Ivan Provedel pohotovým zákrokem na rohový kop.

Laziu k výhře stačilo minimum šancí.
Laziu k výhře stačilo minimum šancí.Opta by Stats Perform

Po příchodu ze šaten domácí výrazně přitvrdili, hned čtveřice hráčů Monzy obdržela v úvodních 10 minutách druhé půle žlutou kartu. Za zvýšenou agresivitu byli Brianzoli potrestáni v 56. minutě, kdy se po jednom z faulů ujmul rozehrání přímého kopu Sergej Milinkovič-Savič a umístěnou střelou navýšil vedení Orlů na 2:0.

Tým z hlavního města se s dvougólovým vedením v zádech do dalších útočných akcí pouštěl ojediněle, domácí se přes zformovanou obranu Biancocelesti k přímému ohrožení branky nedostávali. Příležitost ke vstřelení kontaktní branky měla Monza v 90. minutě, Christian Gytkjaer však z nadějné pozice v pokutovém území zamířil trestuhodně vysoko nad.

Spezia – Salernitana 1:1

Fotbalisté Spezie remizovali na vlastním hřišti se Salernitanou 1:1. V závěru první půle šli hosté do vedení po kuriózním vlastenci Mattie Caldary, ve druhém poločase však nedokázali s domácími držet krok a v 70. minutě vyrovnal krásným lobem Eldor Shomurodov. Pro uzbeckého útočníka se jednalo o premiérovou trefu v barvách Orlů, kam v zimě zamířil na hostování z AS Řím. Oběma celkům může bod výrazně pomoci v případném boji o záchranu.

Spezia si vypracovala více šancí, nicméně to stačilo pouze na bod.
Spezia si vypracovala více šancí, nicméně to stačilo pouze na bod.Opta by Stats Perform

AS Řím – Sampdoria 3:0

Zisk tří bodů se nerodil snadno, protože v bráně janovského týmu skvěle chytal Nicola Ravaglia, jenž se v nejvyšší italské soutěži představil mezi třemi tyčemi od úvodního hvizdu poprvé od května 2012, kdy hájil barvy Ceseny. Už 34letého gólmana v rozhodující moment překonal Georginio Wijnaldum, kterému se to povedlo již v čase početní převahy způsobené vyloučením Jeisona Murilla.

Z těchto pozic Řím skóroval.
Z těchto pozic Řím skóroval.Opta by Stats Perform / AFP

Neapol – AC Milán 0:4

Zápas rozhodli v prvním poločase Rafael Leao a Brahim Díaz, portugalský útočník navíc po změně stran přidal ještě jeden přesný zásah. Nejlepší tým letošního ročníku italské nejvyšší soutěže se tak nedokázal vypořádat s absencí Victora Osimhena a na domácím trávníku prohrál s Rossoneri potřetí v řadě. Loňský mistr si zároveň vyzkoušel, co by mohlo na Partenopei platit, jelikož oba týmy čeká za necelé dva týdny důležité vzájemné klání ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport