Neapol po oslavách titulu padla s Monzou. Pogba se zranil při výhře Juventusu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol po oslavách titulu padla s Monzou. Pogba se zranil při výhře Juventusu

Aktualizováno
Armando Izzo a spol. udrželi ofenzivu kolem Victora Osimhena na uzdě
Armando Izzo a spol. udrželi ofenzivu kolem Victora Osimhena na uzděAFP
Fotbalisté Monzy dokázali v rámci 35. kola Serie A udržet na uzdě mistrovskou Neapol a po výhře 2:0 ukořistili sedmý bodový zisk v řadě. Osudová rána na sebe nenechala dlouho čekat, jelikož se už v 18. minutě po povedené kombinaci prosadil Dany Mota. Letošní nováček se tak již korunovanému mistrovi pomstil za čtyřgólovou prohru, kterou si z jihu Itálie odvezl při posledním setkání.

Monza – Neapol 2:0

Oslavy mistrovského titulu pokračovaly v Neapoli i nadále, fotbalisty ovšem ještě čekalo dohrání fantastické sezony. Tentokrát přijel italský mistr na půdu Monzy, která v posledních duelech předváděla velmi dobré výkony, díky kterým z posledních 10 klání padla pouze jednou. Střed tabulky byl navíc tak vyrovnaný, že ji vítězství mohlo vyšoupnout až o čtyři příčky. O motivaci tak měl skvěle hrající nováček soutěže postaráno.

Korunovaný šampion sice začal aktivněji, síly se ale brzy vyrovnaly a těsně před uplynulou dvacetiminutovkou naopak slavili domácí. Ukázkové rozebrání azurové obrany svižnou kombinací završil Mota a stvrdil tak otočení vývoje hry. Hosty mohl vrátit do zápasu až ve 41. minutě André Zambo Anguissa, jeho střelu z první po skákavé přihrávce ze strany ale ukázkově vytěsnil brankář. Neapolitánci ještě doufali, že videorozhodčí najde v předcházející akci hru rukou, penalta ale nepřišla.

Zápasové statistiky Monza - Neapol
Zápasové statistiky Monza - NeapolLivesport

Tým majitele Silvia Berlusconiho si vedení pojistil hned v 53. minutě. Mota se prosmýkl po pravé straně a z výrazného úhlu i nebezpečně zakončil, což donutilo Pierluigiho Golliniho k vyražení střely přímo před Andrea Petagnu. Ten si míč připravil a metr za penaltovým puntíkem obstřelil vše, co mu stálo v cestě. V 70. minutě mohl po náběhu z levé strany snížit Victor Osimhen, vzdušnou přihrávku ale nedokázal ukočírovat a skákavý míč vyslal z hranice vápna do vyššího patra tribun. Závěr sice patřil Neapoli, radost ze vstřelené branky však nikoliv.

Monza tak dokázala zaskočit na domácí půdě italského mistra a získala velmi cenné tři body. Další souboj svede 19. května, kdy se střetne se Sassuolem. Neapol o dva dny později změří síly s Interem.

Verona – Turín 0:1

Verona nepotvrdila premiérový venkovní triumf z předchozího duelu a v domácím prostředí padla s Turínem 0:1. Ve městě, do nějž William Shakespeare zasadil děj svého nejslavnějšího milostného dramatu, se z vítězné trefy radoval ve 29. minutě Nikola Vlašič. První zásah kmenového hráče West Hamu od začátku listopadu znamenal, že se Hellas udržel na nesestupové 17. příčce jen díky lepšímu skóre. Zraněný David Zima do utkání nezasáhl.

Turín si vypracoval více gólových šancí.
Turín si vypracoval více gólových šancí.Opta by Stats Perform

Fiorentina – Udinese 2:0

Fiorentina zdolala svého tabulkového souseda Udinese 2:0. Domácí vstoupili do utkání dominantním způsobem a už v sedmé minutě se mohli radovat po gólu Gaetana Castrovilliho. Branka italského záložníka nakonec Fialkám k triumfu stačila. Mužstvo Antonína Baráka, jenž sám gól nezaznamenal jen kvůli těsnému ofsajdu spoluhráče, si tak upevnilo svou pozici ve vrchní polovině tabulky.

Boloňa – AS Řím 0:0

AS Řím remizoval na stadionu Bologni 0:0 a po triumfu v úvodním semifinále Evropské konferenční ligy ztratil na italské scéně body už popáté v řadě. První půle přinesla mnoho šancí na obou stranách, při bezgólovém stavu však vynikli pouze gólmani. Celek z Pádské nížiny tak po domácích remízách z minulých kol s druhým Juventusem a semifinalistou Ligy mistrů AC Milán přidal další velmi cenný bod. Vítězné oslavy však v lize nezažil už šestkrát za sebou.

Juventus – Cremonese 2:0

Juventus zvítězil nad Cremonese 2:0. Rozhodující trefu zaznamenali svěřenci Massimiliana Allegriho až po změně stran, kdy jim body vystřelil parádní trefou pod břevno bývalý hráč La Cremo Nicoló Fagioli. Vrásky na čele trenéra Staré dámy ale přidělal Paul Pogba, jenž při prvním startu v základu po návratu do Turína kvůli zranění nedohrál. Domácí si výhrou upevnili pozici na druhém místě, Grigiorossi zůstávají i nadále v sestupových patrech. Na pozice zaručující setrvání v nejvyšší soutěži ztrácí tři kola před koncem propastných šest bodů.

Tabulka Serie A