Nedisciplinované Lazio dohrávalo v osmi hráčích, AC před zápasem se Slavií spasil žolík

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nedisciplinované Lazio dohrávalo v osmi hráčích, AC před zápasem se Slavií spasil žolík

V utkání padly tři červené karty.
V utkání padly tři červené karty.AFP
Fotbalisté Lazia prohráli v předehrávce 27. kola Serie A před vlastními fanoušky s AC Milán 0:1. Rossoneri se před blížícím se utkáním s pražskou Slavií dlouho hledali, k triumfu jim však nechtěně pomohl v 57. minutě vyloučený Luca Pellegrini (24). Miláňané přesilovou hru využili až v úplném závěru, kdy se trefil střídající Noah Okafor (23). Římané, kteří zkraje příštího týdne odehrají důležitou odvetu v osmifinále Ligy mistrů, navíc neunesli koncovku zápasu, v němž obdrželi za šarvátky další dvě červené karty.

Lazio – AC Milán 0:1

Tomu odpovídala například absence Cira Immobileho v základní sestavě, zastoupit ho ale mohl už v osmé minutě defenzivní záložník Matías Vecino. K němu propadl balon vyslaný od rohového praporku, jenže od kolena zkušeného Jihoameričana se odrazil jen těsně vedle levé tyče.

Možná i tato relativně náhodná šance posadila Římany na koně a v celém průběhu první půle byli lepším mužstvem. Přímé ohrožení Mikea Maignana ovšem přinášely pouze dalekonosné pokusy, s nimiž si zkušený Francouz bez problémů poradil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce před odehranou hodinou Christian Pulišič využil nepozornosti Pellegriniho, který si žádal odpískání faulu na svého spoluhráče, a nechal se ním faulovat. Tím beka hostujícího z Juventusu poslal ze hřiště, jelikož viděl už druhou žlutou kartu.

Biancocelesti se dlouho prali s oslabením prakticky bez potíží, až v 75. minutě se do centru z pravé strany opřel Ruben Loftus-Cheek, nicméně Ivan Provedel fantasticky zakročil. Šanci zasáhnout neměl chvíli nato proti tečovanému pokusu Leaa, v tomto případě ho ale zachránil ofsajdový verdikt. Čistého konta se však přece jen nedočkal. V 88. minutě se totiž přihlásil o slovo střídající Okafor, jehož ránu z prostoru penalty nejprve Provedel vyrazil, avšak na dorážku neměl nárok.

Tak se v zápase pohyboval střelec jediné branky.
Tak se v zápase pohyboval střelec jediné branky.Opta by Stats Perform

V závěru ještě pokračoval karetní mariáš, kvůli kterému Orli dohrávali se sedmi hráči v poli, když se za nesportovní chování nechali vyloučit Adam Marušič a Matteo Guendouzi.

Tabulka Serie A