Pogba si kvůli dopingu nezahraje čtyři roky. Jsem šokovaný a zlomený, reagoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pogba si kvůli dopingu nezahraje čtyři roky. Jsem šokovaný a zlomený, reagoval
Paul Pogba si nezahraje čtyři roky.
Paul Pogba si nezahraje čtyři roky.Profimedia
Záložník Juventusu Paul Pogba (30) dostal od Italského antidopingového úřadu čtyřletý zákaz působení ve fotbale. Francouzský mistr světa z roku 2018 měl pozitivní test na testosteron v srpnu po ligovém zápase s Udinese, čtyřletý trest pro něj může znamenat konec kariéry.

Mistr světa z roku 2018 měl pozitivní test na testosteron při namátkové dopingové kontrole loni 20. srpna po utkání s Udine, do nějž nezasáhl. Za Juventus pak nastoupil do dalších dvou zápasů, po zveřejnění pozitivního nálezu ve vzorku A měl ale od 11. září předběžně zastavenou činnost. Kontrolní analýza vzorku B v říjnu pozitivní výsledek potvrdila.

Čtyřletý zákaz startů je podle pravidel Světové antidopingové agentury (WADA) obvyklým trestem za užití steroidů. List Gazzetta dello Sport už v prosinci informoval o tom, že Juventus plánuje ukončit s hráčem smlouvu. Uvedl také, že by klub mohl dokonce požadovat vysoké odškodné.

"Jsem smutný, šokovaný a zlomený, že jsem přišel o vše, co jsem si v profesionální hráčské kariéře vybudoval. Až se osvobodím od právních omezení, celý příběh se vyjasní. Nikdy jsem ale vědomě ani záměrně nebral žádné doplňky, které by porušovaly antidopingové předpisy," uvedl Pogba v prohlášení.

"Jako profesionální sportovec bych nikdy neudělal nic, co by zvýšilo můj výkon užíváním zakázaných látek. Nikdy jsem nezneuctil ani nepodvedl kolegy sportovce a fanoušky žádného z týmů, za které jsem hrál, nebo proti nimž jsem nastoupil," dodal.

Pogba poprvé působil v dresu "Staré dámy" v letech 2012 až 2016, pak odešel do Manchesteru United, odkud se předloni vrátil do Juventusu. Vinou zranění ale v první sezoně po návratu do turínského týmu odehrál pouze 10 soutěžních zápasů a v aktuálním ročníku stihl jen dva.