Osimhen s Kvaracchelijou dali kanonádou vzpomenout na loňskou jízdu. Zastřílel si i Inter

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Osimhen s Kvaracchelijou dali kanonádou vzpomenout na loňskou jízdu. Zastřílel si i Inter

Aktualizováno
Neapol zničila Sassuolo 6:1.
Neapol zničila Sassuolo 6:1.AFP
Neapol otočila dohrávku 21. kola Serie A, Sassuolo roznesla 6:1 a přerušila sérii mizerných výsledků. Neroverdi se sice ujali vedení, to ale úřadujícího mistra v čele s Khvichou Kvaraccheliiou a Victorem Osimhenem nastartovalo k velkému obratu. Nigerijec poslal černozelené do sestupového pásma hattrickem a asistencí, přičemž zaznamenal už devět tref ze šesti vzájemných klání. Domácí klub, který se rozloučil se svým dlouholetým koučem Alessiem Dionisim, tak schytal další ránu v boji o záchranu. Zastřílel si i Inter, který vyprovodil Atalantu 4:0.

Sassuolo – Neapol 1:6

Domácí neměli dobrý vstup do utkání, Neapol kombinovala kolem jejich vápna, ohrožení brány se ovšem nedočkala. K ojedinělé příležitosti se dostali Neroverdi v 17. minutě a hned se radovali. Tvrdou ránu zpoza vápna namířil Uroš Račič přesně k pravé tyči, kam se Alex Meret natahoval marně.

o necelé půlhodině Partenopei srovnali, když Frank Anguissa posunul patičkou volnému Amiru Rrahmanimu, jenž propálil Andreu Consigliho. Vzápětí už hosté vedli, když z obdobné situace skóroval Osimhen. Na konci poločasu si nigerijský snajpr naběhl na průnikovou přihrávku a povedeným lobem přidal svůj druhý zásah.

Nástup do druhé půle měli fotbalisté Neapole opět aktivní, navíc se jim dařilo i v zakončení. Po necelých dvou minutách Kvaracchelija zachytil rozehrávku domácích a naservíroval míč Osimhenovi, který tak snadno zkompletoval hattrick.

Po chvíli Gruzínec skóroval sám, když si balon navedl ze strany a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. V 75. minutě Kvaracchelija využil nejistoty defenzivy Neroverdi a opřel se do odraženého míče, který napálil přesně do levé šibenice.

Osimhenovy statistiky proti Sassuolu.
Osimhenovy statistiky proti Sassuolu.Opta by Stats Perform

Inter – Atalanta 4:0

Obrana Interu v úvodu nepůsobila tak sebejistě jako v předešlých duelech a v 11. minutě nabídla soupeři po chybě v rozehrávce první příležitost. Branka Charlese De Ketelaereho však po přezkoumání videorozhodčím nebyla uznána, neboť jí předcházela ruka. Ve 26. minutě sice hostující gólman Marco Carnesecchi vystihl přihrávku Lautara Martíneze, ale balon neudržel a Matteo Darmian zakončil do odkryté sítě.

Talentovaný brankář své zaváhání napravil hned vzápětí, když fantastickým zákrokem vyrazil pokus Marka Arnautoviče. V samotném závěru první půle se z hranice vápna prosadil přesnou ranou k tyči nejlepší střelec soutěže Martínez. Krátce po změně stran sice argentinský kanonýr neuspěl z penaltového puntíku, ovšem proti dorážce Federica Dimarca už byl brankář bezmocný.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po hodině hrací doby tak vše nasvědčovalo tomu, že Inter působivou sérii vítězství ještě protáhne. V 72. minutě navíc zafungovala souhra střídajících hráčů Nerazzurri, když Alexis Sánchez z přímého kopu našel na bližší tyči Davideho Frattesiho, který hlavou usměrnil míč do sítě Bergama již počtvrté v zápase. Bitvu dvou celků se skvělou formou tak nakonec ovládl domácí Inter.

Tabulka Serie A