Propad Juve odmítli Rugani a Vlahovič. Cagliari s Janktem obralo Neapol, AC ztratil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Propad Juve odmítli Rugani a Vlahovič. Cagliari s Janktem obralo Neapol, AC ztratil
Aktualizováno
Vlahovič dotlačil Juventus k výhře nad Forisnone dvěma góly a asistencí.
Vlahovič dotlačil Juventus k výhře nad Forisnone dvěma góly a asistencí.AFP
Juventus si po nevydařených výkonech spravil ve 26. kole Serie A chuť, když doma zdolal Frosinone 3:2. Stará dáma vedla díky trefě Dušana Vlahoviče ze třetí minuty, srbský kanonýr stihl v první půli vyrovnávacím gólem zareagovat i na rychlou otočku skóre, během které hosté věřili v první vítězství nad Juve v historii. Utkání spělo k remíze, v poslední minutě nastavení ovšem rozhodl o domácí výhře po asistenci Vlahoviče obránce Daniele Rugani. Cagliari s Jakubem Janktem v zahajovací sestavě vydřelo díky trefě Zita Luvumby z 96. minuty bod s Neapolí. Tabulce po demolici Lecce 4:0 nadále suverénně vládne Inter, jehož městský rival AC ztratil hrál s Atalantou 1:1.

Juventus – Frosinone 3:2

Hráči Staré dámy se pořádně nerozkoukali a už slavili. Federico Gatti oslovil z hloubi pole Westona McKennieho, jenž si výborným prvním dotykem zpracoval míč do běhu a naservíroval jej Vlahovičovi, který střelou na zadní tyč otevřel skóre. O chvíli později však nechala domácí defenziva příliš prostoru Nadiru Zorteovi, jenž našel hlavu Walida Cheddiri a ten vyrovnal.

Rozhození Bianconeri vzápětí propadli ve středu hřiště. Abdou Harroui vyslal kolmicí na zteč Marca Brescianiniho, který ranou do šibenice rozvlnil síť. Ve 32. minutě ovšem znovu zafungovala spolupráce McKennieho s Vlahovičem. Druhý jmenovaný využil přiťuknutí amerického kolegy a střelou zpoza obránců nachytal Michela Cerofoliniho.

Po změně stran se do otevřené defenzivy Canarini rozběhl Federico Chiesa, ale jeho obstřel srazil mimo hrací plochu Simone Romagnoli. Nevýrazného Chiesu posléze vystřídal teprve osmnáctiletý Kenan Yildiz a hned mohl zaznamenat svůj druhý střelecký úspěch v Serii A. V nadějné pozici na hranici malého vápna však trestuhodně promáchl.

Na druhé straně málem zasadil smrtící úder Juventusu jeho odchovanec Kaio Jorge, nicméně v zakončení mu zabránil skvěle načasovaným skluzem McKennie. Zápas plný zvratů nakonec rozhodl v nastaveném čase po rohovém kopu z téměř nulového úhlu Rugani.

Vlahovičovy statistiky proti Frosinone.
Vlahovičovy statistiky proti Frosinone.Opta by Stats Perform

Cagliari – Neapol 1:1

Zápas začal v poklidném tempu, o tom svědčí fakt, že první zakončení hráči vyprodukovali až po více než čtvrt hodině. Měl ho na svědomí Jankto, který ovšem svou hlavičku poslal kousek vedle pravé tyče. Domácí byli aktivnější a také se dokázali ve 33. minutě po standardce dostat do vedení, radost jim však zkazil VAR, který gól kvůli těsnému ofsajdu odvolal.

Chvíli před poločasem mohl jít celek ze Sardinie přece jen do vedení. Po kuriózní situaci, kdy Alex Meret vyboxoval míč a přepadl přes protihráče na zem, zůstala před Luvumbem odkrytá branka, Angolský křídelník ji však trestuhodně minul. Po pěti minutách od startu druhého poločasu měl vyloženou šanci Gianluca Lapadula, z malého vápna ovšem bránu netrefil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 66. minutě se domácí obrana dopustila hrubky a míč získal Giacomo Raspadori, který poslal přesný centr na osamoceného Victora Osimhena, jenž hlavou z malého vápna míč bezpečně uklidil do branky. Pojistku mohl přidat Matteo Politano, jeho pokus z úhlu však mířil těsně vedle levé tyče. Italského křídelníka tato příležitost musela velice mrzet, jelikož v poslední minutě dokázal Mereta propálit Luvumbo a zařídil dělbu bodů.

Lecce – Inter 0:4

Lecce se Interu nezaleklo, v úvodu však z dobrých pozic nedokázalo brankáře Emila Audera zaměstnat. Naopak na druhé straně z první velké šance udeřil nejlepší střelec soutěže Lautaro Martínez, jenž obdržel pas za obranu a špičkou nohy propálil domácího gólmana. Ve 22. minutě mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Henrikh Mkhitaryan, prudkou ranou ale minul pravou tyč. Další příležitosti si Nerazzurri nevypracovali a do šaten šli jen s tenkým náskokem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Poločasová pauza se protáhla, jelikož kvůli zranění muselo dojít ke změně hlavního arbitra. Nový muž s píšťalkou mohl záhy přihlížet trefě Lecce, kdyby však Alexis Blin usměrnil hlavičku mezi tři tyče. V 54. minutě už se ovšem síť rozvlnila, ke smutku většiny diváků ale znovu ta domácí. Alexis Sánchez obdržel míč na pravou stranu velkého vápna, odkud stříleným pasem vyzval ke snadnému skórování Davide Frattesiho.

Italský reprezentant se chvíli nato chopil role asistenta, když prchl svým strážcům a v situaci dva na jednoho nahrál před poloodkrytou bránu zakončujícímu Martínezovi. Čtvrtý zásah Interu přidal v 68. minutě po centru Federica Dimarca osamoceně hlavičkující Stefan de Vrij. V závěru mohl skórovat ještě Marko Arnautovič, jeho neproměněná šance ale nemusela nikoho z Miláňanů mrzet.

AC Milán – Atalanta 1:1

Již ve třetí minutě se blýskl parádním gólem domácí Rafael Leao. Z levé strany přešel přes dva obránce a místo centru zvolil technickou střelu, která zapadla do pravé šibenice. O chvíli později hlavičkoval z malého vápna Ruben Loftus-Cheek, ale mířil o kousek vedle. V závěru poločasu dostali hosté výhodu penalty, kterou Teun Koopmeiners proměnil.

Druhý poločas měl pomalý rozjezd, a tak bylo k vidění ohrožení branky až v 58. minutě, kdy po rychlé kličce pálil k levé tyčce Loftus-Cheek. Marco Carnesecchi ovšem předvedl jistý zákrok. Italský brankář podržel svůj tým i proti tvrdé střele, kterou vyprodukoval střídající Davide Calabria.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 68. minutě dostal dlouhý pas za obranu Christian Pulišič, ale balon netrefil ideálně a jeho pokus proletěl těsně vedle branky. Odražený míč se v 80. minutě dostal k nohám Oliviera Girouda, jehož dorážku však vyhlavičkoval na brankové čáře Davide Zappacosta.

Tabulka Serie A