Záchranářská mise Empoli přinesla další úspěch. Monzu dovedl ke třem bodům Maldini

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Záchranářská mise Empoli přinesla další úspěch. Monzu dovedl ke třem bodům Maldini

Aktualizováno
Empoli protáhlo šňůru bez porážky na šest utkání.
Empoli protáhlo šňůru bez porážky na šest utkání.AFP
Empoli zvítězilo ve 26. kole Serie A v Sassuolu 3:2. Hosté šli do vedení gólem kapitána Sebastiana Luperta a na vyrovnání Neroverdi reagoval po hodině hry z penalty M'Baye Niang. Domácí srovnali i podruhé, na pozdní zásah Simone Bastoniho z nastavení už ale nestačili. Azzurri se vyhoupli už na 13. příčku, naopak Sassuolo po herním propadu zůstává těsně nad zónou sestupu. Monza navázala na senzační vítězství nad AC Milán a i díky první trefě Daniela Maldiniho v ročníku si poradila s poslední Salernitanou. Janov doma přehrál Udinese 2:0, tři body zapsal po třech zápasech.

Sassuolo – Empoli 2:3

O první přímé ohrožení branky soupeře se postaral ve čtvrté minutě hostující Razvan Marin, který při zahrávání přímého kopu podklouzl, i přesto se ale jeho pokus zakroutil k pravé tyči, kde ho vyrazil gólman Andrea Consigli. Napodruhé už byl ovšem rumunský záložník úspěšnější, když jeho rozehrávka skončila na hlavě Luperta, jenž se z bezprostřední blízkosti jednoduše prosadil.

Inkasovaná branka sice povzbudila domácí k o něco lepšímu výkonu, o který se do značné míry zasadil aktivní Armand Laurienté, avšak většina jejich zakončení končila mimo tři tyče. O poznání lepší byl start domácích do druhé půle. Nejdříve pálil nad Nedim Bajrami, záhy se ale Nerovedri dočkali pokutového kopu, který proměnil Andrea Pinamonti.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Pak ovšem přišla chyba i v domácím vápně, když rukou zahrál Gian Marco Ferrari. Míč si tak na penaltový puntík mohl postavit Niang a nekompromisní ranou vrátil svému týmu vedení. Senegalec nebyl daleko od dalšího přesného zásahu o sedm minut později, avšak Consigli předvedl reflexivní zákrok proti jeho dorážce z bezprostřední blízkosti.

Azzurri to mohlo mrzet ve chvíli, kdy vysoký centr zužitkoval ke srovnání předchozí hříšník Ferrari. Empolesi se však znovu nevzdali a v 94. minutě mohli po hlavičce Bastoniho slavit vítězství. Sassuolo tak opět zaváhalo a doma nezískalo ani bod, naopak Empoli po změně trenéra neprohrálo už pošesté v řadě.

Salernitana – Monza 0:2

Hosté mohli využít počáteční převahu už ve druhé minutě, kdy po centrovaném míči zakončoval na úrovni pokutového kopu Milan Djurič, ale jeho střela pouze orazítkovala levou tyč. O chvíli později Monza zahrála povedený rohový kop, po němž se ve výborné pozici v bezprostřední blízkosti branky ocitl Armando Izzo.

Jeho přízemní pokus ovšem pohotovým zákrokem vykryl Guillermo Ochoa. Následně se hra více vyrovnala, když se i domácí tým několikrát dostal do nadějných akcí. Změny skóre ale diváci na Stadio Arechi v prvním poločasu nedočkali.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran kopali hosté roh a po odrazu míče se dostal do tutové pozice na malém vápně Roberto Gagliardini, Ochoa ovšem famózním zákrokem jeho pokus zlikvidoval. V 77. minutě si naběhl za obranu Loum Tchaouna, jenže nadvakrát nedokázal prostřelit domácího gólmana.

Z následné akce na druhé straně hřiště rozhodl Maldini o vítězství svého týmu. Uvnitř vápna obdržel přihrávku a uklidil balon přesně do pravého dolního rohu soupeřovy brány. Konečnou podobu stanovil Matteo Pessina, když ho Djurič hlavičkou vyslal do skvělé pozice, z níž se nemýlil.

FC Janov – Udinese 2:0

S první ofenzivní akcí se představil Walace, který vyslal přízemní střelu zpoza vápna na bližší tyč, avšak tam si na ni počkal Josep Martínez. Fantastický zákrok vytáhl ve 27. minutě Maduka Okoye, jenž včasným návratem na střed branky vyrazil ránu Johana Vásqueze z bezprostřední blízkosti. Po půlhodině hry stál Mexičan znovu tváří v tvář gólmanovi, tentokrát ovšem hlavičku nasměroval do tyče.

Čekání na první zásah se domácím příznivcům vyplatilo. Ve 36. minutě totiž vystřihl krásné nůžky Mateo Retegui, když se k němu snesl míč, který nedokázala obrana Udinese odvrátit. Radost Janovanů ani nestihla utichnout a už mohli slavit podruhé. O čtyři minuty později totiž hráči Bianconeri nechali ve vápně nerušeně hlavičkovat Mattiu Baniho, jenž poslal míč bez problémů do sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Třetí branku mohl přidat zkraje druhé půle Junior Messias, průnik však zakončil střelou vedle vzdálenější tyče. Ve 49. minutě zhatil hostující naděje na srovnání Thomas Kristensen, který za nedovolené zastavení slibné příležitosti viděl druhou žlutou kartu. Ve zbytku utkání domácí bez větších problémů kontrolovali výsledek, sami si ovšem mnoho šancí také netvořili. Při té nejnebezpečnější vychytal ránu Milana Badelje pod břevno Okoye

Tabulka Serie A