Oslabení pro italskou reprezentaci. Berardi si přetrhl achilovku a přijde o Euro

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oslabení pro italskou reprezentaci. Berardi si přetrhl achilovku a přijde o Euro

Sotva Domenico Berardi vyléčil meniskus, přetrhl si achilovku.
Sotva Domenico Berardi vyléčil meniskus, přetrhl si achilovku.AFP
Sassuolo bude ve zbytku sezony pokračovat v boji o záchranu v Serii A a Domenico Berardi (29) bude odsouzen do role diváka. Italský křídelník totiž musí na operaci s přetrženou Achillovou šlachou, kvůli zranění přijde i o start na evropském šampionátu. Osmadvacetinásobný reprezentant se zranil v nedlěním zápase ve Veroně (0:1), do něhož přitom nastoupil po šesti týdnech, během nichž léčil meniskus.

Berardi odstoupil po hodině hry a již první prognózy nasvědčovaly, že půjde o vážné zranění. To se nyní potvrdilo. Rodák z Cariati má před sebou operaci a zhruba šestiměsíční rehabilitaci, což kromě jiného znamená, že nepomůže italské reprezentaci na mistrovství Evropy v Německu.

"Vyšetření, které dnes ráno podstoupil Domenico Berardi, potvrdilo kompletní poškození Achillovy šlachy na pravé noze," stojí v prohlášení Sassuola. "V úterý ráno se podrobí operaci u lékaře Stefana Zaffagniniho v Casa di Cura Toniolo v Boloni," dodal italský klub.

Sassuolo ztrácí hlavní ofenzivní zbraň, což potvrzuje Berardiho devět gólů a tři asistence během 17 ligových zápasů aktuální sezony. Bez něj v sestavě prohráli Neroverdi pět z minulých šesti utkání (0-1-5) a po porážce s Veronou se propadli na předposlední místo italské nejvyšší soutěže.

Berardi je odchovancem Sassuola, jemuž v sezoně 2012/13 pomohl k postupu do Serie A. Celkem za Neroverdi odehrál 370 soutěžních zápasů s bilancí 142 branek a 94 asistencí. Za národní tým naskočil v kvalifikaci Eura 2024 do čtyř duelů, ve kterých zapsal bilanci 2+1.

Verona – Sassuolo 1:0