Pevnost Salernitany se po sedmi měsících zbortila. Střelecký konkurz ve Veroně bez vítěze

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pevnost Salernitany se po sedmi měsících zbortila. Střelecký konkurz ve Veroně bez vítěze
Aktualizováno
Turínští vyhráli podruhé v řadě a posunuli se sedmé místo tabulky Serie A.
Turínští vyhráli podruhé v řadě a posunuli se sedmé místo tabulky Serie A.AFP
Salernitana prohrála na domácím hřišti s Turínem FC 0:3 a nadále v letošním ročníku čeká na tříbodový zisk. Vysokou výhru hostí odstartoval již v 15. minutě produkt turínské akademie Alessandro Buongiorno (24), tři body pro Býky poté pojistil dvěma góly Nemanja Radonjič (27). Tým ze Salerna tak přišel o dlouhou sérii ligové neporazitelnosti na Stadio Arechi, jež trvala už od února. V posledním zápase čtvrtého kola Serie A mezi Veronou a Boloňou gól nepadl.

Salernitana –⁠ Turín FC 0:3

Hostující brankář Vanja Milinkovič-Savič se musel jako první výrazněji činit, ránu Antonia Candrevy ovšem dokázal zneškodnit. Hosté o pár minut později úspěšnější. Po rohu se v malém vápně vynořil osamocen stoper Buongiorno, který v jednoduché pozici neselhal. Příležitost ke srovnání pak nevyužil Pasquale Mazzocchi, po zemi mířil o pár čísel mimo levou tyč.

A tak se ke slovu opět přihlásili Býci. Konkrétně ve 41. minutě Radonjič, a ten výstavním obstřelem na zadní tyč zpoza šestnáctky nedal Guillermu Ochoovi jakoukoliv šanci. V závěru první půle následně hosty zachránila proti střele Jovana Cabrala branková konstrukce.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Salernitana vběhla do druhého poločasu hned se třemi změnami, krátké období zvýšené aktivity ale utnul po pěti minutách opět Radonjič. Nutno říci, že mu k tomu svým slabým zákrokem, který předvedl proti ráně srbského záložníka doprostřed brány, dosti pomohl mexický strážce domácí klece.

V 58. minutě pak už Srb málem slavil hattrick, ten mu ovšem překazil videorozhodčí odhalením jeho ofsajdového postavení. I přes snahu domácích hráčů se skóre do konce zápasu již nezměnilo, tým z Turína si tak odvezl domů ke třem vstřeleným gólům i plný bodový zisk.

Verona –⁠ Boloňa 0:0

První vážnější příležitostí utkání byla střela domácího Federica Bonazzoliho, tu však obětavým zákrokem zneškodnil švýcarský středopolař Michel Aebischer. Na druhé straně hřiště se zase připomněl jeho krajan Dan Ndoye, mířil ale pouze nad.

Po půlhodině hry pak Lukasz Skorupski vyrazil nebezpečnou hlavičku pouze k Bonazzolimu, jehož dorážka byla gólová, k jeho smůle však vybíhal z ofsajdového postavení, a tak nemohla platit. Na konci poločasu protáhl Jesper Karlsson domácího gólmana jedovatou střelou z hranice šestnáctky, Lorenzo Montipó si s ní ale poradil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

První střelecký pokus druhé půle si připsal Cyril Ngonge, z poměrně dobré pozice ovšem mířil vysoko nad. Spoustu práce měl pak opět Montipó a byla to zase Karlssonova, tentokrát přízemní, střela. I ji ovšem dokázal odchovanec Novary zlikvidovat.

V 72. minutě se po krásné přihrávce od Joshuy Zirkzeeho dostal do šance Ndoye, i on si ale ranou z vnitřku pokutového území vylámal zuby na italském brankáři. Ten i po zbytek utkání neinkasoval a připsal si první čisté konto v letošní sezoně.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport