Quagliarella nové angažmá hledat nebude, trojnásobný italský mistr oznámil konec kariéry

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Quagliarella nové angažmá hledat nebude, trojnásobný italský mistr oznámil konec kariéry
Quagliarella není ve fyzickém stavu, aby se mohl vrátit na hřiště.
Quagliarella není ve fyzickém stavu, aby se mohl vrátit na hřiště.AFP
Konec aktivní kariéry ohlásil útočník Fabio Quagliarella (40). Bývalý italský reprezentant a trojnásobný mistr Serie A byl po letním odchodu ze Sampdorie bez angažmá, nyní se ze zdravotních důvodů jal dát fotbalu vale.

"Jsem nucen přestat hrát. Momentálně jsem volným hráčem, ale nejsem ve fyzickém stavu, abych se mohl vrátit na hřiště," vysvětlil Quagliarella.

Rodák z Castellammare di Stabia se rozloučil sestupem do Serie B se Sampdorií, za kterou nastupoval posledních sedm a půl roku. Právě v janovském klubu se v sezoně 2018/19 stal nejlepším kanonýrem Serie A, kromě toho prošel také FC Turín, Udinese, Ascoli, Neapol nebo Juventus.

Quagliarella v italské nejvyšší soutěži odehrál 556 zápasů s bilancí 182 vstřelených gólů. Během působení v Juventusu třikrát vyhrál Scudetto a dvakrát domácí Superpohár.

Za italský národní tým debutoval v roce 2007 v kvalifikačním utkání proti Skotsku. Účastnil se mimo jiné Eura 2008 a mistrovství světa 2010, naposledy za Squadru Azzurru nastoupil v červnu 2019.

Celkem má za reprezentaci na kontě 29 startů, osmkrát se za ni zapsal mezi střelce.