Salernitanu čtyřmi góly smetl výtečný Martínez, Osimhen pálil ostrými i proti Lecce.

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Salernitanu čtyřmi góly smetl výtečný Martínez, Osimhen pálil ostrými i proti Lecce.
Aktualizováno
Martínez vsítil všechny čtyři góly Interu.
Martínez vsítil všechny čtyři góly Interu.AFP
Neapol zvítězila v 7. kole Serie A na hřišti Lecce 4:0 a vyšvihla se na třetí místo tabulky. Gólový účet otevřel v 16. minutě obránce Leo Östigard (23). Po změně stran zaúřadoval také Victor Osimhen (24), jenž po pěti minutách na trávníku opět potvrdil, že jeho výkony posměšné video ze sociálních sítí neovlivnilo, a druhou trefou v řadě podtrhl tříbodový zisk svého celku. AC Milán porazilo 2:0 římské Lazio a vyhrálo v lize potřetí v řadě. Dvě asistence si připsal portugalský křídelník Rafael Leao (24). Tři body oslavil i Inter. Všechny čtyři branky utkání si v jeho dresu připsal Lautaro Martínez (26).

Lecce – Neapol 0:4

Po nervózním začátku plném nepřesností na obou stranách zahrával v 16. minutě Piotr Zieliňski z levé strany přímý kop, kterému předcházela zbytečná hra rukou ze strany Marina Pongračiče. Polský záložník našel protaženým centrem na zadní tyči nikým nehlídaného Östigarda a norský obránce tvrdou hlavičkou poslal obhájce titulu z první velké šance do vedení.

Ve 25. minutě vedl Pontus Almqvist po pravé straně rychlý brejk Lecce. Švédský záložník našel přihrávkou Nikolu Krstoviče, následnou přízemní střelu ke vzdálenější tyči ovšem bezpečně zneškodnil Alex Meret. O šest minut později se mohl vykoupit Pongračič, jenže chorvatský obránce poslal projektil zpoza malého vápna vysoko nad branku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Neapolský klenot z Nigérie se dostal na hřiště až při poločasovém střídání. Osimhen se zapsal mezi střelce již v 51. minutě, když si našel načechraný centr z levé strany od Gruzínce Kvaraccheliji. O chvíli později se Giallorossi radovali ze snížení skóre, jenže gólu předcházela ruka Krstoviče.

V 73. minutě Roberto Piccoli přeskočil v souboji Giovanniho Di Lorenza, ale hlavička italského útočníka rozvlnila pouze boční síť neapolské branky. Na sklonku utkání skóre uzavřeli Gianluca Gaetano a z penalty Matteo Politano.

AC Milán – Lazio 2:0

Nevydařený vstup obou týmů do zápasu prolomil po první půlhodině hry Leao, jehož pokus sice neskončil gólem, nicméně nastartoval hlad po rozhodující trefě. Na té nakonec přece jen měl podíl zmíněný portugalský křídelník, když v 60. minutě vybídl centrem ke skórování Christiana Pulišiče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve zbylém průběhu utkání si pak navíc připsal ještě jednu asistenci. Rossoneri výhrou pouze dočasně odskočili městskému rivalovi Interu v čele tabulky na rozdíl tří bodů, naopak Lazio zůstává hluboko ve spodní části ligového pelotonu.

Salernitana – Inter 0:4

Fotbalisté Interu zvítězili na hřišti Salernitany 4:0, čímž napodobili milánské AC a opět se díky lepšímu skóre ocitli na prvním místě tabulky právě před svým odvěkým rivalem. Domácí outsider byl sice určitou dobu gigantovi vyrovnaným soupeřem a sám byl několikrát blízko vstřelené brance, zhruba po hodině hry ovšem zafungovala v poslední době velmi produktivní dvojice Marcus ThuramMartínez, přičemž druhý jmenovaný v utkání skóroval hned čtyřikrát.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A