Inter teprve podruhé v sezoně ztratil venku, Neapol nedala doma gól Monze

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter teprve podruhé v sezoně ztratil venku, Neapol nedala doma gól Monze

Aktualizováno
Janov udržel Inter zkrátka.
Janov udržel Inter zkrátka.AFP
Fotbalisté Interu Milán si připsali teprve druhou bodovou ztrátu na hřištích soupeřů v tomto ročníku Serie A. V zápase 18. kola remizovali v Janově a zvýšili náskok před druhým Juventusem jen na pět bodů, přičemž turínský klub má o zápas méně. Fiorentina porazili na svém stadionu FC Turín 1:0. Domácí záložník Antonín Barák zůstal na lavičce, stoper soupeřova týmu David Zima chyběl v nominaci na zápas kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Obhájci titulu z Neapole remizovali doma s Monzou bez branek.

Janov – Inter 1:1

Janov překvapil favorizovaný Inter, s nímž na vlastním hřišti remizoval 1:1. Lídr italské ligy se krátce před koncem základní hrací doby úvodního dějství dostal do vedení, v dlouhém nastavení ovšem vyrovnal Radu Dragusin, produkt akademie druhého celku tabulky Juventusu, o nějž projevily zájem kluby anglické Premier League. Zásah rumunského stopera byl vůbec první inkasovanou ligovou brankou hostů v prosinci. Janov tak ve druhém zápase po sobě obral o body kandidáta na titul.

Fiorentina – Turín 1:0

Ve Florencii úřadoval především domácí brankář Pietro Terracciano, jenž ve svém 100. vystoupení v nejvyšší italské soutěži předvedl umění hned několikrát, jednou z toho i proti kanonýrovi Duvánu Zapatovi. Ten se důraznou hlavičkou neprosadil a gólově si nevzpomněl na dva a půl roku staré utkání, v němž dvěma zásahy Fialky sestřelil ještě v dresu Atalanty.

Kolumbijského útočníka navíc neproměněná šance mrzela dvojnásob v 83. minutě, kdy o třetí nejtěsnější možné výhře domácích v řadě rozhodl Luca Ranieri. Fiorentina prodloužila série soutěžních klání v řadě bez porážky na osm, navíc potřetí za sebou neinkasovala a bodově se dotáhla na třetí AC Milán.

Neapol – Monza 0:0

V ofenzivních řadách domácích znatelně chyběl tahoun Victor Osimhen, jenž na trávník nevyběhl kvůli červené kartě z minulého duelu. Tu inkasoval za nesportovní chování, kterému se nevyhnuli domácí ani tentokrát, přičemž ostrá slova si neodpustil ani nakonec vyloučený kouč Walter Mazzarri. Nervózní Neapolitánci už ve třetím soutěžním klání v řadě neskórovali, inkasovat naopak mohli v 68. minutě zásluhou Mattea Pessiny, ten ale poprvé v kariéře neproměnil pokutový kop.

Lazio – Frosinone 3:1

Hosté se v souboji regionálních soků, jejichž stadiony dělí necelých 100 kilometrů, dostali překvapivě do vedení, když z pokutového kopu potrestali hru rukou v podání Mattea Guendouziho. Francouz tím dal vzpomenout na jeho dosud předposlední vystoupení v dresu Marseille, kdy stejným způsobem dovolil Panathinaikosu vyrovnat a řecký celek následně vyřadil Olympioniky z Ligy mistrů.

V 70. minutě však po přihrávce střídajícího Gustava Isaksena skóroval Taty Castellanos a jen o několik desítek sekund později si oba role vyměnili. Triumf Římanů pak ještě podtrhl na zadní tyči osamocený Patric, k němuž se balon odrazil od zadáka hostí. Canarini tak padli v sedmém ligovém venkovním klání za sebou.

Tabulka Serie A