Suverénní Inter náskokem z první půle nepohrdl, Inzaghi oslavil jubileum další výhrou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Suverénní Inter náskokem z první půle nepohrdl, Inzaghi oslavil jubileum další výhrou
Alexis Sánchez byl autorem vítězného gólu Interu v zápase s Janovem.
Alexis Sánchez byl autorem vítězného gólu Interu v zápase s Janovem.Profimedia
Inter Milán zvládl dohrávku 27. kolo Serie A, s Janovem si doma poradil 2:1. Na úvodní gól Kristjana Asllaniho navázal z penalty Alexis Sánchez, přičemž oba úspěšní střelci zaznamenali první ligové trefy v sezoně. Vítězné střetnutí bylo speciální i pro Simoneho Inzaghiho, jenž zaznamenal 300. zápas na pozici trenéra v italské nejvyšší soutěži. Hosté tak odjeli z Milána bez bodu, aktuální lídr tabulky navýšil po ztrátě Juventusu náskok v čele na 15 bodů.

Inter – FC Janov 2:1

Gólové parametry měly v 15. minutě dvě šance Federica Dimarca, jenže Josep Martínez si na obě střely v rychlém sledu počíhal. Pozornost brankáře si na druhé straně vyzkoušel také Mateo Retegui, ale Yann Sommer hlavičku zneškodnil.

Po plhodině hry se favorit již prosadil. První ligové trefy v sezoně se dočkal Asllani, který využil přesné přihrávky od Sáncheze a překonal Martíneze. Druhý gól vstřelili hosté po penaltě zkušeného chilského reprezentanta, jenž se rovněž dočkal první trefy v aktuálním ročníku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Janov se ale brzy ze dvou inkasovaných branek oklepal a již v 54. minutě se dočkal gólu. Obrana Interu zapomněla po odvrácení několika šancí na Johana Vásqueze. Mexický obránce vyslal za záda Sommera skákavý a rychlý pokus, kterým snížil na 1:2.

Domácí tak inkasovali poprvé po téměř 500 minutách napříč soutěžemi. Vitinha se navíc o 12 minut později začal radovat z vyrovnání, jeho emoce ale utnul odmávaný ofsajd. Milánský velkoklub se snažil navýšit těsný náskok, obrana Janova ale další gól favoritovi nedovolila.

Pořadí v čele tabulky.
Pořadí v čele tabulky.Livesport