Turín přerušil čtyřzápasovou sérii bez výhry, Lazio veze všechny body z Frosinone

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Turín přerušil čtyřzápasovou sérii bez výhry, Lazio veze všechny body z Frosinone

Aktualizováno
Lazio dalo tři góly a vyhrálo.
Lazio dalo tři góly a vyhrálo.AFP
Turín FC přerušil ve 29. kole Serie A čtyřzápasovou sérii bez výhry, když na půdě Udinese zvítězil 2:0. Býci byli zvláště v první půli jasně lepším týmem a jejich převahu využil už v 10. minutě po fantastickém centru Mërgima Vojvody (29) hlavičkující Duván Zapata (32). Po změně stran navíc asistoval na pojišťovací branku Nikoly Vlašiče (26). Monza přehrála Cagliari 1:0, o jediný přesný zásah duelu se z přímého kopu postaral Daniel Maldini (22), jehož otec Paolo a dědeček Cesare jsou legendami milánského AC.

Monza – Cagliari 1:0

Monza, povzbuzená dobrými výsledky minulých utkání, nastoupila bez okolků na hostující fotbalisty. V úvodní čtvrthodině domácí prakticky nepustili soupeře k míči, který drželi skoro tři čtvrtiny času – k větší šanci to však nevedlo.

Po půlhodině zazlobilo i Cagliari, když Gianluca Lapadula zahrával standardní situaci. Jeho nadějný pokus však minul pravou tyčku. Diváci se tak dočkali přesného zásahu až před pauzou. Domácí Brianzoli dostal do vedení bravurní trefou z přímého kopu o břevno Maldini.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Biancorossi vstoupili velkou příležitostí i do druhé půle. Na nadýchaný centr zprava nabíhali do vápna hned dva hráči domácích, ale Dany Mota nakonec pod tlakem obrany i brankáře hlavičkoval jen těsně vedle.

Hosté měli na kopačkách srovnání krátce po hodině hry, nicméně aktivní Lapadula musel přerušit svoje oslavy, jelikož jeho branka nemohla být pro ofsajd uznána. Na Lombarďanech bylo na druhé straně hřiště vidět, jak moc chtějí zápas druhým gólem rozhodnout. Do konce utkání jim nicméně další radosti dopřáno nebylo.

Udinese – Turín 0:2

Od úvodního hvizdu na trávníku jednoznačně dominoval piemontský klub, v jehož dresu výrazně zahrozil už v osmé minutě Vlašič. Chorvatský reprezentant však zpoza vápna pouze rozezvonil pravou tyč.

Krátce nato již poslal Turín do vedení přesně hlavičkující Zapata, který zužitkoval milimetrový centr Vojvody. Udinese se více osmělilo až ve 25. minutě, kdy Hassane Kamara obral kousek za vápnem soupeře o míč a po zemi vypálil těsně vedle.

Na druhé straně zase před půlhodinou hry přesprintoval David Okereke domácího obránce a napřáhl zevnitř šestnáctky na zadní tyč. Jeho krajan Maduka Okoye ovšem konečky prstů nebezpečí zažehnal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 53. minutě již ale Nigerijec nestačil na pokus Vlašiče, jenž se po Zapatově nahrávce zbavil šikovnou kličkou strážce a uklidil balon do dolního rohu. S bleskovou odpovědí málem přispěchal Lorenzo Lucca. Vytáhlý útočník se z ideální střelecké pozice opřel do poskakujícího míče, jenže trefil jen střed brány, kde stál připravený Vanja Milinkovič-Savič.

V 72. minutě mohl naděje Bianconeri na bodový zisk definitivně utnout aktivní Zapata, jeho razantní hlavičku však tentokrát dokázal Okoye vyrazit. Chvíli před koncem se ještě pokusil závěr zdramatizovat Florian Thauvin, jedovatou ránu ovšem poslal pár centimetrů od pravé tyče.

Zapata byl u obou branek.
Zapata byl u obou branek.Opta by Stats Perform

Salernitana – Lecce 0:1

Salernitana byla v úvodu zápasu velice aktivní. Ve 14. minutě hlavičkoval po dlouhém centru z dobré pozice Lorenzo Pirola, ovšem Wladimiro Falcone se blýskl reflexivním zákrokem na brankové čáře. Neproměněná šance mohla domácí mrzet, neboť o tři minuty později vstřelilo Lecce první gól utkání.

Velkého zmatku v obraně využil Krstovič, jehož střelu si za záda vlastního gólmana srazil Gyömbér. O chvíli později se Loum Tchaouna moc nerozmýšlel a napálil padající míč z voleje, tvrdý pokus však znovu zneškodnil jistý Falcone.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Rychlý vstup do druhé půle si připravili domácí. Ve 47. minutě přistál míč na hlavu Tchaouny, ale zakončení se mezi tři tyče nevešlo. Své fotbalové umění poté ukázal Antonio Candreva. Po skvělém zpracování a následné otočce však přišlo zakončení, které mířilo pouze doprostřed hostující branky.

Falcone po celý zápas držel svůj tým důležitými zákroky. V 75. minutě si přidal další, když vychytal ránu mířící k pravé tyči od střídajícího Irona Gomise. Tým ze Salerna se hnal za vyrovnáním, ale obranný blok soupeře za sebe nic nepustil.

Frosinone – Lazio 2:3

Už v páté minutě hlavičkoval na bližší tyči těsně vedle Francesco Gelli. I nadále diktovali tempo domácí, na první branku tak dlouho čekat nemuseli. Ve 13. minutě poslal centr na zadní tyč Nasir Zortea, odkud hlavičkoval bezchybně do protipohybu gólmana Pol Lirola.

Hosté sice brzy srovnali krok, na přesné zakončení si ale počkali až do 39. minuty, kdy Mattéo Guendouzi naservíroval míč z pravé části hřiště Zaccagnimu, který z malého vápna jednoduše doklepl míč do sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Úvodní minuty po změně stran mnoho atraktivity nenabídly. Změnu přinesla až šťastná ruka Martusciella, jenž v 56. minutě poslal na hřiště Castellanose. Ten hned při následném přímém kopu využil nedůrazu domácího obránce, kterého bez problému přeskočil a prvním dotykem s míčem v zápase otočil stav.

Argentinec mohl navíc hned vedení i pojistit, svůj halfvolej ale poslal přesně na Stefana Turatiho. Castellanos se ovšem dalšího gólu nevzdal, když už o dvě minuty později dorážel do prázdné branky. Ve vítězný proměnil jeho druhý zásah domácí Walid Cheddira, který nůžkami v malém vápně určil konečný stav 2:3.

Tak se v zápase pohyboval dvojnásobný střelec.
Tak se v zápase pohyboval dvojnásobný střelec.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A