Velký návrat pod Vesuv se nekoná. Hamšík s díky Calzonovu neapolskou nabídku odmítl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Velký návrat pod Vesuv se nekoná. Hamšík s díky Calzonovu neapolskou nabídku odmítl

Marek Hamšík zůstává na Slovensku.
Marek Hamšík zůstává na Slovensku.Profimedia
Konec spekulacím. Velký návrat pod Vesuv se nekoná. Marek Hamšík (36) působit v realizačním týmu Neapole nebude. Bývalý dlouholetý kapitán slovenské reprezentace a Partenopei potvrdil deníku Corriere dello Sport, že na lavičku italského klubu společně s trenérem slovenské reprezentace Francescem Calzonou (55) nezamíří. Prý se chce více věnovat rodině a své akademii.

Hamšík bude ve středu přítomný v Neapoli na úvodním osmifinálovém utkání Ligy mistrů proti Barceloně, ale zápas bude sledovat pouze jako divák z tribuny. S Calzonou bude nadále spolupracovat pouze ve slovenské reprezentaci, kde působí v roli manažera týmu. Od italského trenéra sice dostal nabídku, aby ho následoval pod Vesuv, ale s díky návrat do svého bývalého klubu odmítl.

"V této fázi své kariéry a života raději zůstává ve své vlasti, se svou rodinou, s mladými fotbalisty, které trénuje a rozvíjí v akademii a kterým věnuje hodně času. Neapol zůstává jeho domovem a jednoho dne by se mohla stát nejen jeho srdeční záležitostí, ale i pracovištěm. Prozatím však učinil toto rozhodnutí a poděkoval Calzonovi za důvěru," píše Corriere dello Sport.

Marekiaro, jak se Hamšíkovi na jihu Itálie přezdívá, oblékal dres Neapole v letech 2007 až 2019, za Partenopei odehrál 520 zápasů a ve všech soutěžích vstřelil 121 gólů. Od roku 2014 plnil dokonce roli kapitána.

Calzona se stal hlavním trenérem SSC, když nahradil Waltera Mazzarriho. Úřadující italské mistry povede už ve zmiňovaném středečním utkání proti Barceloně. S Neapolí se dohodl na čtyřměsíční smlouvě do konce aktuální sezony. Už v úterý na něj přitom čeká první trénink. V předvečer střetnutí s Blaugranas pak vystoupí spolu s kapitánem týmu Giovannim Di Lorenzem na tiskové konferenci.

Slovenský fotbalový svaz (SFZ), s nímž se minulý týden dohodl na smlouvě minimálně do roku 2025, mu za předem stanovených podmínek umožnil působit v Neapoli do konce aktuální klubové sezony.

Neapol – Barcelona (středa 21:00)