Rozkvetlé Fialky znovu odmítly porážku, na vedení Atalanty odpověděl rozjetý Cabral

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rozkvetlé Fialky znovu odmítly porážku, na vedení Atalanty odpověděl rozjetý Cabral
Fiorentina s Atalantou si rozdělily body, Antonín Barák odehrál za domácí 65 minut.
Fiorentina s Atalantou si rozdělily body, Antonín Barák odehrál za domácí 65 minut.AFP
Atalanta v pondělní dohrávce Serie A remizovala s rozjetou Fiorentinou 1:1. Fotbalisté z Florencie sice po prvním dějství po trefě Joakima Maehleho prohrávali, v průběhu celého zápasu ovšem byli lepším týmem, což vyústilo alespoň ve srovnávací trefu Arthura Cabrala. Ten z penalty pomohl svému celku protáhnout sérii bez porážky, která čítá už 14 zápasů. Bergamo naopak ztratilo dva důležité body v boji o Ligu mistrů. Antonín Barák odehrál za La Violu 65 minut.

Fiorentina – Atalanta 1:1

Fotbalisté Fiorentiny vstoupili do utkání zostra. Hlavička, kterou ve druhé minutě po dobře zahraném přímém kopu vyprodukoval Lucas Martínez Quarta, zamířila jen pár centimetrů vedle tyče. Ani na další ohrožení branky nemuseli domácí fanoušci čekat dlouho, Cabral v 17. minutě napřáhl zhruba z hranice vápna a jeho střelu konečky prstů na roh vytáhl brankář Marco Sportiello.

Lekci z produktivity Fialkám uštědřil ve 37. minutě Maehle, jenž nepohrdl hned první vážnější příležitostí svého celku a po rychlé kličce rozvlnil síť za zády Pietra Terracciana. Ofenzivně laděný dánský krajní bek si tak připsal již třetí branku v letošní sezoně.

Statistiky zápasu Fiorentina – Atalanta
Statistiky zápasu Fiorentina – AtalantaOpta by Stats Perform

Krátce po začátku druhého dějství o sobě dal vědět i Barák, jeho střele z vápna však scházela potřebná razance a stala se snadnou kořistí gólmana. Po zásahu videorozhodčího byla v 55. minutě domácím přisouzena penalta.

K té se postavil nejlepší střelec týmu Cabral, počkal si na pohyb brankáře a střelou do opačného rohu vyrovnal stav utkání. Hráči ve fialových dresech následně usilovali i o úplné otočení vývoje, k čemuž měl nejblíže Cristiano Biraghi, který ale z přímého kopu orazítkoval pouze tyč.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport